אוכל
צילום׃ המטבח המנצח VIP, קשת12

סטייק חציל מושלם

מה שהופך את הסטייק הזה למושלם הוא גם היופי שלו, גם הצלייה המדויקת של החציל וגם הרטבים שחולקים איתו את הצלחת. אין מה לומר, ככה נראית מנה של גמר

אורלי ואלישע בנאי | המטבח המנצח VIP | פורסם 22/10/21 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שימו לב, זאת מנה מעט יותר מורכבת ויותר "מסעדתית" ממנה של בית, אבל קלה מאוד להכנה - אז אין צורך להיבהל.

מרכיבים :

חצילים, קלים ככל האפשר

שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס

צרור מרווה

סלסה ורדה:

 חצי צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

רבע צרור נענע

 3שיני שום

רבע צ'ילי ירוק חריף

לימון

רבע כוס שקדים קלויים, ללא קליפה

מלח דק

סלסה רוחה:

רבע כפית צ'ילי שאטה

4 שיני שום

חצי כפית פפריקה מעושנת ספרדית

רבע קילו עגבניות שרי

ציר ירקות (או מים)

מלח דק

קרם שום:

רבע קילו שום

100 מ"ל שמנת מתוקה

לצלחות:

חציל

סלסות

יוגורט עיזים

גרגירי רימון

פצפוצי אורז יפניים

פרוסות דקות מאוד של צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מקלפים את החצילים, חותכים ומייצרים צורת מלבן שהיא בעצם ה"פילה" של החציל.

3 עוטפים בשמן זית, מלח, הרבה פלפל שחור וצרור של מרווה (כן, המון מרווה).

4 צולים בתנור בערך שעה, עד שהחציל מקבל צבעים של חום וזהב.

5 סלסה ורדה: טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים.

6 סלסה רוחה: מטגנים את הצ'ילי ואת השום, מוסיפים פפריקה ואז את העגבניות, המלח והציר ומבשלים עד שהעגבניות מתפרקות והרוטב מוכן. מעבירים לבלנדר, טוחנים ואז מעבירים במסננת דקה לקבלת קרם חלק כמו קטיפה.

7 קרם שום: מבשלים שום במים. מתחילים את תהליך הבישול כשהמים פושרים ומחכים עד לרתיחה של דקה וחצי. חוזרים על הפעולה כשבע פעמים. הבישול מוציא את החריפות והמרירות מהשום ומשאיר רק את המתיקות. מחממים את השמנת המתוקה, מעבירים פנימה את השום ומבשלים עד לרתיחה של כ-2 דקות. טוחנים הכל ומעבירים במסננת דקה לקרם חלק. אם יש צורך בתיקון המרקם אפשר להוסיף מעט שמנת.

8 מצלחתים: מניחים את החציל במרכז הצלחת. מניחים כף מכל סלסה, כפית יוגורט עיזים, גרגירי רימון, פצפוצי אורז יפניים ופלפל חריף. מזלפים שמן זית ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.