אוכל
וידאו AVI׃ MKR המטבח המנצח

בשר ראש בפיתה במילוי שומן כבש ועשבי תיבול

גם אתם ריירתם אתמול מול הפרק של "MKR המטבח המנצח"? אותנו הטריפה במיוחד המנה העיקרית של מרטין, שהוגשה עם פיתות ביתיות שמנמנות ממולאות בשומן כבש, ואיכשהו יש לנו הרגשה שגם אתכם. אז קבלו מתכון

מרטין ביטון ואבישג מזרחי | MKR המטבח המנצח | פורסם 16/06/20 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 313 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסיר הלחץ:

4 קילו בשר ראש

2 כפות פלפל אנגלי

7-8 עלי דפנה

ראש שום, מופרד לשיניים

לתבשיל:

שמן קנולה בנדיבות

ראש שום, מופרד לשיניים

כף פפריקה

כף כורכום

כף כמון

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן פלפלי שטה שלמים

לפיתות:

2 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

חצי כפית מלח

כף סוכר

2 כפות שמן קנולה

150 מ"ל מים פושרים

למילוי:

שומן כבש, חתוך לקוביות

כוסברה טרייה, קצוצה

שום כתוש לפי הטעם

פלפל חריף פרוס, לפי הטעם

שמן זית בנדיבות

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הבשר שעה וחצי בסיר לחץ עם פלפל אנגלי, עלי דפנה, שיני שום ומים לכיסוי.

2 מוציאים את הבשר מהציר (שומרים את הנוזלים) וחותכים לקוביות.

3 מחממים שמן בסיר נפרד ומטגנים שום, תבלינים ופלפלי שטה. מוסיפים את הבשר ואת הציר של הבשר ומבשלים כ-20 דקות.

4 הפיתה: לשים יחד את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר, השמן והמים. מתפיחים להכפלת הנפח.

5 מחלקים את הבצק לכדורים של כ-40-50 גרם.

6 מכינים את תערובת המילוי: מטגנים את שומן הכבש, מסננים ומעבירים לקערה. מתבלים בכוסברה, שום, פלפל חריף, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.

7 מרדדים את כדורי הבצק לפיתות, ממלאים בתערובת וסוגרים. מתפיחים כ-20 דקות.

8 צולים את הפיתות על מחבת מכוסה.

9 מגישים את הפיתות עם תבשיל הבשר.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.