אוכל
צילום׃ מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12

מנזלה ים תיכונית

המתמודדים של "MKR המטבח המנצח" הגישו את המנה המטריפה הזאת על קרם של קונפי עגבניות עם קרמבל אגוזים ופטרוזיליה מטוגנת - אנחנו מאשרים לכם להכין רק את החלק של החצילים והבשר. תאמינו לנו שזה מספיק

ג'וזף מנסור ונידאל בראנסי | MKR המטבח המנצח | פורסם 22/06/20 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לחצילים:

ליטר שמן תירס

6 חצילים קטנים

לקרם עגבניות:

חצי כוס שמן זית

3 עגבניות, שלמות או חתוכות

ראש שום, מפורק לשיניים

250 גרם פלפל חריף, שלם או חתוך

לימון

לבשר:

מעט שמן תירס

קילו בשר טלה טחון

קילו בצל לבן, קצוץ

מלח

פלפל גרוס

אגוז מוסקט

הל טחון

ראס אל-חנות

קינמון טחון

פלפל אנגלי טחון

50 גרם צנוברים

לסלט:

חצי קילו צנון

2 צרורות פטרוזיליה

3 צרורות נענע

צרור גרגיר

צרור מנטה

לימון

מלח

לקרמבל:

150 גרם אגוזי מלך שלמים

רבע כוס דבש

עלי פטרוזיליה מטוגנים קצרות בשמן עמוק

אופן ההכנה:

1 מקלפים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק. שומרים בצד.

2 מכינים קונפי עגבניות: מחממים סיר עם שמן זית, עגבניות, שום ופלפל חריף על אש נמוכה (אסור להגיע לרתיחה!). אחרי 15-20 דקות מוציאים שן שום אחת ובודקים אם היא רכה. אם כן – הקונפי מוכן. מסננים ושומרים את הנוזלים.

3 מכינים את קרם העגבניות: טוחנים את הירקות ומסננים. מעבירים לקערה.

4 מזלפים את המיץ שהשארנו בצד לתוך תערובת הירקות עד שנוצר מרקם קרמי דליל יחסית. מוסיפים מיץ לימון תוך כדי, מסננים שוב ומעלים על האש לצמצום קטן וחימום.

5 הבשר: מחממים מעט מאוד שמן במחבת. מטגנים/מקפיצים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא מקבל צבע חום כהה.

6 מוסיפים את התבלינים ואת הבשר. מטגנים 3-4 דקות ולא יותר, כדי לא לייבש את הבשר. זורקים פנימה את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש.

8 פותחים את החצילים באמצע וממלאים בתערובת הבשר.

9 מכינים את סלט הצנונית: קוצצים את הירקות ומתבלים במיץ לימון ובמלח.

10 קרמבל: מכניסים למחבת של הבשר את אגוזי המלך והדבש ומטגנים לקירמול. מוסיפים את הפטרוזיליה המטוגנת ומערבבים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.