אוכל
צילום׃ beats1, ShutterStock

קינוח קצפת ומרנג של ללי ושמרית

הן התכוונו להגיש אותו עם קרם לימון - לא קרה. התכוונו לקשט בקולי פטל - לא הספיקו. אז איך זה שהקינוח הכל כך פשוט הזה של ללי ושמרית ריגש כל כך את חיים ורותי? כנראה שלפעמים הפשטות באמת מנצחת

ללי הס ושמרית הלל | MKR המטבח המנצח | פורסם 19/11/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם גבינת מסקרפונה

2 כפיות תמצית וניל

150 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד 3 כפות)

500 מ"ל שמנת מתוקה קרה

למרנג:

400 גרם סוכר (2 כוסות)

200 גרם חלבון (חלבונים מ-8 ביצים M)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-100 מעלות.

2 מכינים מרנג שוויצרי: מרתיחים מים בסיר ומניחים קערה כך שתתחמם מהאדים אך לא תיגע במים הרותחים עצמם (בן מארי). מכניסים לקערה את החלבונים והסוכר ומחממים כ-5 דקות תוך ערבוב (אם יש מדחום – החלבונים צריכים להגיע לטמפרטורה של 60 מעלות).

3 מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר למיקסר ומקציפים עד שהקערה מתקררת ומתקבל קצף יפה, אחיד ויציב.

4 משטחים את הקצף על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים מעלות כ-40 דקות.

5 קרם מסקרפונה: מקציפים יחד מסקרפונה, וניל ואבקת סוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה לאט ובהדרגה לאט וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אחידה.

6 להגשה: מסדרים תלוליות של קצפת וסביבן שברי מרנג.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.