אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סופלקי דג ים

ארוחה יוונית שווה אצלכם בבית! פיתה ביתית חמה, דגים אפויים בתנור עם ירקות וצזיקי רענן מעל הכל (לא נגלה לאף אחד אם תשתמשו בלאפות קנויות)

מוטי אבני ורונן הופמן | המטבח המנצח | פורסם 14/10/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לפיתות:

30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

500 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים

750 גרם קמח

1 כפית סודה לשתייה

חצי כוס שמן זית לטיגון

לירקות:

6 עגבניות

3 בצלים 

2 פלפלים חריפים

3 כפות שמן זית

מלח גס

לדגים:

4 פילטים של דג לבן

1 כוס קמח

1 כוס מים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

שמן לטיגון עמוק

לצזיקי

1 גביע יוגורט

1 שן שום, כתושה

2 כפות עירית, קצוצה

3 כפות פטרוזליה, קצוצה

6 עלי נענע, קצוצים

1 מלפפון, מגולען וקצוץ

גרידה מחצי לימון

צרור שמיר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר לשים יחד את כל המצרכים כ-10 דקות. מניחים בצד ומתפיחים עד הכפלת נפח.

2 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים. מרדדים כל כדור ליריעת בצק דקה בגודל פיתה.

3 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את יריעות הבצק משני הצדדים עד לקבלת פיתות שחומות מעט.

4 מחממים תנור ל-125 מעלות.

5 מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את העגבניות, הפלפלים החריפים והבצלים. מזלפים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור החם למשך חצי שעה.

6 מכינים את הדגים: מערבבים בקערה את הקמח והמים לתערובת אחידה. קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר דק ומוסיפים לתערובת הקמח. טובלים את נתחי הדג בתערובת ומטגנים טיגון עמוק עד שהם מזהיבים.

7. מכינים את הצזיקי: בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה.

8 מגישים את הפיתה כשמעליה הצזיקי, הדגים והירקות הקלויים.