אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מוסקת פטריות פורטובלו בבשמל

במוסקה הזו אין ולו חציל אחד, וגם לא בשר טחון. את מקומם תופסים פטריות ופלפלים. רק לא לשכוח סלט קטן ליד

מוטי אבני ורונן הופמן | המטבח המנצח | פורסם 14/10/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למוסקה:

2 סלסילות פטריות פורטובלו גדולות

חצי קילו פלפלים צבעוניים

2 בצלים

שמן לטיגון

4-5 שיני שום קצוצות

חצי קילו עגבניות קצוצות לקוביות

חצי צרור עלי אורגנו

עלים מכמה ענפי תימין טרי

קורט אגוז מוסקט

רבע כפית קינמון

לבשמל:

50 גרם מרגרינה או מחמאה

250 גרם קמח

1 כוס מים

5 ביצים

מלח

קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 פורסים את הפטריות לפרוסות, מפזרים עליהן מלח ומניחים על מסננת לכ-30 דקות, עד שהן מגירות את הנוזלים.

2 קולים את הפלפלים על להבה גלויה או להבת הגז עד שהקליפה משחימה. מקלפים את הפלפלים וחותכים ל-4 פרוסות, כל אחת בגודל צד של פלפל.

3 קוצצים את שני הבצלים לקוביות.

4 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. 

5 מוסיפים למחבת את השום, קוביות העגבניה, המלח, האורגנו, התימין, המוסקט והקינמון. מערבבים היטב ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהעגבניות הופכות לרוטב.

6 בינתיים שוטפים את הפטריות מהמלח. מייבשים אותן ומצפים בפירורי הפנקו. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 בתבנית אפייה מסדרים שכבה של פטריות מטוגנות. מעליה חצי מכמות רוטב העגבניות, ומעל שכבה של פלפלים קלויים. מסדרים מעל שכבה נוספת של פטריות ומעל הכל את החצי הנוסף של הרוטב.

9 מכינים בשמל: ממיסים במחבת את המרגרינה. כשהיא נמסה לגמרי, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכולו נמס. מוסיפים את המים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת ואז מסמיכה. מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את הביצים, המלח ואגוז המוסקט ומערבבים עד שאחיד.

10 שופכים את התערובת מעל המוסקה באופן אחיד ואופים כ-40 דקות, עד שהיא משחימה.