אוכל
צילום׃ מתוך "המטבח המנצח VIP"

השיטה של בלהה מזרחי להכנת אורז לבן מנצח

כמה סופרלטיבים עפו בחלל של "המטבח המנצח VIP" כשהאורז של בלהה הוגש לשולחן - המתמודדים והשופטים, כולם ניקו את הצלחות וניסו להבין את הסוד. גם אתם ביקשתם את המתכון שוב ושוב, אז הנה הוא כאן

חזי דין ובלהה מזרחי | המטבח המנצח VIP | פורסם 13/09/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז לבן

3 ורבע כוסות מים

4 כפות שמן

חצי בצל לבן

מלח

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 שוטפים את האורז, שופכים אותו לקערה ומשרים במים כדי שהעמילן ירד.

2 שופכים את השמן לסיר ומחממים.

3 חותכים את הבצל לחתיכות גדולות (רבעים או שמיניות).

4 כשהשמן חם שמים את הבצל בסיר, על להבה גבוהה. כשהבצל רק מתחיל לנוע בסיר, מכבים את האש (לא לטגן ולא להשחים אותו, חשוב שיישאר לבן וצחור).

5 מצננים את הסיר כמה שניות ושופכים פנימה שלוש כוסות מים רותחים. מוסיפים מלח לפי הטעם ובהדרגה.

6 כשהמים מתחילים לרתוח שוב שופכים את האורז פנימה – בהדרגה (עם האצבעות "כמו פסנתר", אומרת בלהה).

האורז של בלהה (צילום: מתוך
אורז של בלהה|צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP"

7 מערבבים במזלג (לא כף ולא כלי עץ).

8 כשהמים ברתיחה חזקה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשאירים פתח קטן שיאפשר לאדים לצאת. מבשלים כך 10 דקות.

9 פותחים את המכסה ועם המזלג עושים תנועת X, מלמטה למעלה - כאילו חופרים בתוך האורז. "התנועות האלה משנות את המרקם והטקסטורה של האורז. חשוב שלא ייצא דביק ובצקי, אבל גם שלא יהיה אחד אחד", מסבירה בלהה.

10 מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז "מתייבש" ואין מים בכלל. לוקחים ביד (או בכוס) רבע כוס מים מהברז ומטפטפים על האורז "כמו גשם". הטפטוף מאוורר את האורז. בלהה מסבירה: "האורז חם, רותח, וכשאת נותנת לו התנגדות כזאת את מרעננת אותו".