אוכל
תמונת AVI׃ MKR המטבח המנצח

בישברמק 2018

אתמול גילינו שיש בעולם מנה אוזבקית שנקראת בישברמק, שהיא מורכבת משכבות של עלי פסטה שבושלו בציר עוף, בצל וגזר מטוגנים ושוק אווז מפורק, ושאם מוסיפים לה טרגון היא נעשית טעימה אפילו עוד יותר. מה שטוב לרותי

ויקי מקריאנס ואווה לימסוב | MKR המטבח המנצח | פורסם 10/12/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

800 גרם קמח

ביצה

2 כוסות מים

מעט מלח

לציר:

מעט שמן, לטיגון

2 כרעי עוף

כמה גזרים, חתוכים גס

2 בצלים, חתוכים גס

שורש פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור

להרכבת המנה:

שוק אווז

מלח

פלפל שחור

כמה גבעולי תימין

שום כתוש

פפריקה מעושנת, לפי הטעם

קליפה מגוררת מלימון

קליפה מגוררת מתפוז

ענפי רוזמרין

בצל קצוץ

גזר מגורר

שמן לטיגון

טרגון טרי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הציר: מטגנים את העוף והירקות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת ציר (רצוי שעה לפחות).

2 בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק חלק. מרדדים דק דק וחותכים לרצועות ואז לריבועים (ללא שימוש במכונה).

3 כשהמרק מוכן מוציאים את העוף והירקות ומבשלים בפנים את רצועות הבצק.

4 מניחים את שוק האווז בתבנית מרופדת נייר אפייה ומתבלים טוב טוב, תוך כדי עיסוי, במלח ופלפל, עלי תימין, שום, פפריקה מעושנת, גרידת לימון ותפוז. מפזרים את הרוזמרין. מכסים בנייר כסף וצולים עד לריכוך. מורידים את נייר הכסף ומשאירים בתנור להשחמה. מפרקים את הבשר.

5 מטגנים בנפרד את הבצל ואת הגזר.

6 הרכבת המנה: מסדרים על כל צלחת שכבה של בצק, שכבה של בצל מטוגן, גזר מטוגן, שוק אווז מפורק ועלי טרגון טרי. מטפטפים מעט ממיצי הבישול של האווז ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.