אוכל
צילום׃ המטבח המנצח VIP, קשת12

קובנייה תימנית

איתן וחגית קנו אותנו אתמול ב"מטבח המנצח VIP" עם ארוחת הבוקר התימנית שהגישו, בדגש על הקובנייה המסורתית - שהיא מהמאפים היותר מפתים שנתקלנו בהם. אז שאלנו אותם איך מכינים

איתן כבל וחגית מדמון | המטבח המנצח VIP | פורסם 12/10/21 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו קמח, מנופה

6 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

3 וחצי כוסות מים

כף מלח שולחן

100 גרם מרגרינה לאפייה

100 גרם סמנה

אופן ההכנה:

1 לקובנייה: מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים.

2 מוסיפים את המים בהדרגה, לשים היטב ומוסיפים את המלח.

3 לשים 10 דקות נוספות ומניחים את הבצק למנוחה של עוד 10 דקות.

4 לשים את הבצק שוב ומניחים להתפחה של 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.

5 קורצים מהבצק 20 כדורים ומניחים על משטח משומן. ממתינים 10 דקות.

6 ממיסים את המרגרינה עם הסמנה.

7 פותחים כל עיגול לצורה מלבנית ומשמנים בתערובת המרגרינה והסמנה. מגלגלים ויוצרים צורת שבלול.

8 מתפיחים 30 דקות, ואופים בחום של 170 מעלות 45 דקות.

9 מגישים עם ביצה קשה, סלט חריף ועגבניות מרוסקות עם סחוג ונענע.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.