אוכל
צילום׃ צילום מסך, המטבח המנצח

מתכון: צלעות טלה ובצלים ממולאים

מנה חגיגית של צלעות טלה צלויות בתנור עם בצלים ממולאים לצידן. שילוב מושלם שאף אחד לא יישאר אדיש מולו

ללי הס ושמרית הלל | המטבח המנצח | פורסם 16/10/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לצלעות:

שדרת צלעות טלה שמכילה 12 צלעות

3 כפות שמן זית

3-4 גבעולי תימין

מלח גס

פלפל שחור

2 כפות שמן זית לטיגון

לממולאים:

2 בצלים גדולים

רבע כוס אורז

מלח

פלפל

קורט בהראט

לרוטב:

2 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות

5 עגבניות, קצוצות לקוביות

חצי כפית בהראט

2 כפות סילאן

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הצלעות: מחממים תנור ל-250 מעלות.

2 מורחים על הצלעות את שמן הזית ומעסים אותן. 

3 מפרידים את עלי התימין מהגבעולים ומפזרים מעל הצלעות. מפזרים גם מלח גס ופלפל שחור ומעסים שוב את הצלעות כך שהעלים והתבלינים יכסו אותן.

4 מחממים את השמן במחבת וצורבים את הצלעות עד שהשומן משחים מעט. מעבירים אותן לתנור החם לרבע שעה. מורידים את החום ל-180 מעלות וצולים את הצלעות לחצי שעה נוספת.

5 מוציאים את הצלעות מהתנור, מניחים להן "לנוח" כמה דקות, ומפרידים לצלעות בודדות.

6 מכינים את הממולאים: מקלפים את הבצלים ועושים בהם חתך אחד לאורכם, עד המרכז שלהם. מחממים בסיר בינוני מים, וכשהם רותחים, שמים בהם את הבצלים ומבשלים 20-30 דקות, עד שהם רכים. מקררים את הבצלים ומפרידים את הגלדים למילוי.

7 מערבבים את האורז עם המלח, הפלפל והבהראט, ממלאים את גלדי הבצל ומהדקים. יש לזכור שהאורז מתנפח בזמן הבישול אז לא לדחוס יותר מדי אורז פנימה.

8 מכינים את הרוטב לממולאים: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בו את השום במשך כדקה. מוסיפים את העגבניות, הבהראט, המלח, הפלפל והסילאן ומערבבים. מבשלים כ-20 דקות, עד לקבלת רוטב.

9 מניחים את הממולאים ברוטב בשכבה אחת, ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה. מעבירים את הסיר לתנור החם לעוד כ-15 דקות נוספות, עד שהממולאים משחימים.

10 מגישים לכל סועד 3 צלעות ושני ממולאים ביניהם.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.