אילנית לוי היא לא רק אחת המגישות האהובות בישראל, אלא גם - ולפני הכל - בשלנית מצוינת. ביום ראשון הקרוב תחזור תחרות הבישול הקשה בעולם, "המטבח המנצח VIP", למסך ערוץ 12 - ואחד מהזוגות המפורסמים שיתחרו בעונה המיוחדת הזאת יהיו אילנית ואחיה אשר לוי, בשלן מוכשר בפני עצמו.

לפני שלושה שבועות ילדה אילנית את בתה המשותפת עם אלירז, אריאה. לכבוד המאורע, פנינו לעדי אפרתי רוסלי, תזונאית קלינית לתינוקות ופעוטות, ואספנו ארבעה מתכונים שלה, טעימים ופשוטים להכנה, שמיועדים לגיל הרך. אם גם לכם מתחשק לגוון את התפריט של הילדים, זה בדיוק בשבילכם.

ממרח חומוס עדשים (צילום: גל איל)
ממרח חומוס עדשים|צילום: גל איל

ממרח חומוס עדשים

מומלץ לגילאי 8 חודשים ומעלה. המתכון לקערה גדולה אחת.

המצרכים

חצי כוס עדשים כתומות 
חצי כוס עד כוס מים
חצי כוס טחינה גולמית
קורט מלח
1 שן שום (ניתן לוותר)

אופן ההכנה

1. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך (כ-20 דקות). מסננים.

2. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון עד לקבלת עיסה במרקם אחיד ללא גושים.

3. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

מרק קוסקוס עם קינואה (צילום: עדי רסולי)
מרק קוסקוס עם קינואה|צילום: עדי רסולי

מרק קוסקוס עם קינואה

מומלץ לגילאי 7 חודשים ומעלה. המתכון ל-6 מנות.

המצרכים

למרק:

2 כפות שמן זית
1-2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
2-4 גבעולי סלרי (עם העלים), חתוכים גס
2-4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים גס
חצי כרוב חתוך גס (לא לוותר, זה מקור הטעם)
כפית גדושה כורכום או חוואייג'
1 כף מלח גס (תוכלו להפחית את הכמות אם תוסיפו את המלח בסוף הבישול)
כפית פלפל שחור גרוס
2 ליטר (8 כוסות) מים
חצי צרור שמיר/פטרוזיליה/כוסברה (אין צורך לקצוץ)
חתיכת דלעת או דלורית, קלופה וחתוכה גס
1-2 קישואים בגודל בינוני, חתוכים גס
1-2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (כאלו שבישלתם בעצמכם, משומרים או מוקפאים)

לקינואה:

1 כוס קינואה לבנה, שטופה היטב ומסוננת
כוס וחצי מים
קורט מלח

מרק קוסקוס עם קינואה (צילום: עדי רסולי)
מרק קוסקוס עם קינואה|צילום: עדי רסולי

אופן ההכנה

1. בסיר גדול על להבה גבוהה מטגנים את קוביות הבצל בשמן הזית 10 דקות (עד הזהבה) תוך ערבוב.

2. כשהבצל זהוב מוסיפים לסיר את הסלרי, הגזר, הכרוב, הכורכום/חוואייג', המלח והפלפל.

3. מוסיפים את המים ואת צרור עשי התיבול ומביאים לרתיחה.

4. מבשלים 40-60 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

5. במקביל, מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה בסיר את כל המרכיבים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 14-16 דקות, עד שהקינואה סופגת את כל הנוזלים ומתרככת. מכבים את האש ומשהים 15 דקות. מערבבים מעט במזלג.

6. חוזרים למרק: מוסיפים את קוביות הדלעת וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.

7. כשהדלעת מתחילה להתרכך מוסיפים את הקישואים ואת גרגרי החומוס המבושלים ומבשלים 6-10 דקות נוספות.

8. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.

9. הגשה: שמים מהקינואה בצלחת עמוקה, מעל מניחים ירקות בנדיבות ואז יוצקים מעל מנוזל המרק.

** המרק והקינואה נשמרים בקירור 3 ימים, ואת המרק אפשר גם להקפיא.

** טיפ: ניתן להוסיף למרק בשלב טיגון הבצל 1 ק"ג שוקי עוף (פולקע).

דייסת פולנטה (צילום: עדי רסולי)
דייסת פולנטה|צילום: עדי רסולי

דייסת פולנטה

מומלץ לגילאי 7 חודשים ומעלה. המתכון לצלוחית אחת.

המצרכים

1 כוס חלב/משקה צמחי
3 כפות קמח תירס אינסטנט
1 כפית שמן זית
קורט מלח

תוספות (אופציונלי):

1 כף יוגורט סמיך
עגבנייה מרוסקת
חופן עלי תרד חלוטים

אופן ההכנה

1. בסיר קטן מחממים את החלב.

2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את קמח התירס ובוחשים ללא הפסקה עד לסמיכות הרצויה.

3. מכבים את האש ומעבירים לקערה. שימו לב: הדייסה תסמיך עוד טיפה גם לאחר הבישול.

4. מגישים עם תוספת של כפית שמן זית, ואחת התוספות שתרצו: יוגורט יעשיר את המנה בחלבון, רסק עגבניות הוא מקור טוב לויטמין C (שימו לב שבמגע עם החום יישארו הטעם והמינרלים אך ויטמין ה-C ייהרס. כדי להימנע מזה תוכלו להגיש את היוגורט לצד המנה).

איך חולטים תרד במיקרו?

קוצצים את התרד ומעבירים לקערת זכוכית קטנה, מכניסים למיקרו ל-30 שניות ובודקים אם התרכך. מוסיפים עוד 30 שניות בהתאם לצורך.

פנקייק טבעוני (צילום: עדי רסולי)
פנקייק טבעוני|צילום: עדי רסולי

פנקייק טבעוני ממולא

מומלץ לגילאי 10 חודשים ומעלה. המתכון ל-15 יחידות.

המצרכים

1 כוס משקה צמחי (במתיקות מעודנת או ניטרלי)
2 כפות שמן קנולה/קוקוס
1 כף סוכר
כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
פירות יער/בננות פרוסות למילוי והגשה (אפשר לוותר)

אופן ההכנה

1. מערבבים את החלב הצמחי עם השמן והסוכר.

2. מוסיפים את הקמח (לקבלת תוצאה אוורירית יותר מומלץ להעביר אותו דרך מסננת) ואת אבקת האפייה.

3. מחממים מחבת ומשמנים אותה קלות.

4. יוצקים מעט מהבלילה למחבת בעזרת מצקת. כשמופיעות בועות קטנות מוסיפים את הפרי ומכסים בעוד מעט בלילה. הופכים, ואחרי כמה שניות מוציאים לצלחת. חוזרים על הפעולות עם כל הבלילה וכל הפירות.

5. שומרים במקרר או מגישים לאכילה.

** אפשר להקפיא את הפנקייקס.

** אפשר להמיר מחצית מהקמח בקמח כוסמין ולגוון את הפירות.

** לארוחה מלאה - מגישים לצד פירות או ירקות חתוכים.

לעוד מתכונים לתינוקות בקרו באתר המתכונים של עדי אפרתי רוסלי

בתיאבון!