אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט מגוון

מנה עשירה בוויטמינים ובחלבון מהצומח. אפשר להגיש חם או קר, כסלט או כארוחה שלמה

מיכל צפיר | | פורסם 07/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות תערובת של קינואה, בורגול ועדשים כתומות (לפי היחס המועדף עליכם)

בצל סגול, קצוץ

2 כפיות שמן קוקוס

2 גזרים, חתוכים איך שרוצים

2 קישואים, חתוכים איך שרוצים

פלפל צהוב ואדום, חתוכים איך שרוצים

סלסלת פטריות, שלמות או חצויות

חצי כוס אפונה טרייה (או מופשרת)

אופן ההכנה:

1 משרים את תערובת הבורגול, הקינואה והעדשים הכתומות 10 דקות במים פושרים. שוטפים היטב.

2 מקפיצים את הבצל עם שמן הקוקוס חמש דקות על אש בינונית.

3 מוסיפים את שאר הירקות חוץ מהאפונה. מוסיפים את תערובת הבורגול, הקינואה והעדשים ומערבבים.

4 מוסיפים שתי כוסות מים וטיפה מלח אטלנטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהמים מתאדים. חמש דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את האפונה.

• אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, חמוציות ופרוסות שקדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!