צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט מגוון
מנה עשירה בוויטמינים ובחלבון מהצומח. אפשר להגיש חם או קר, כסלט או כארוחה שלמה
מיכל צפיר |
| פורסם 07/09/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות תערובת של קינואה, בורגול ועדשים כתומות (לפי היחס המועדף עליכם)
בצל סגול, קצוץ
2 כפיות שמן קוקוס
2 גזרים, חתוכים איך שרוצים
2 קישואים, חתוכים איך שרוצים
פלפל צהוב ואדום, חתוכים איך שרוצים
סלסלת פטריות, שלמות או חצויות
חצי כוס אפונה טרייה (או מופשרת)
אופן ההכנה:
1 משרים את תערובת הבורגול, הקינואה והעדשים הכתומות 10 דקות במים פושרים. שוטפים היטב.
2 מקפיצים את הבצל עם שמן הקוקוס חמש דקות על אש בינונית.
3 מוסיפים את שאר הירקות חוץ מהאפונה. מוסיפים את תערובת הבורגול, הקינואה והעדשים ומערבבים.
4 מוסיפים שתי כוסות מים וטיפה מלח אטלנטי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהמים מתאדים. חמש דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את האפונה.
• אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, חמוציות ופרוסות שקדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!