פאי פקאן
פאי פקאן הוא אחד מהמאכלים האלה, שתמיד קשה להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים. אז יש לנו חדשות בשבילכם: בעצם אין שום סיבה להכריע - לפחות כל עוד מונחת לפניכם פרוסה כזו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):
200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
90 גרם חמאה קרה
קורט מלח
50 גרם אבקת סוכר (6 כפות)
ביצה
למלית:
50 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר חום
קורט מלח
2/3 כוס סירופ מייפל
כוס אגוזי פקאן קצוצים
2 ביצים
לקישוט:
חצי כוס חצאי פקאן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון קמח, חמאה, מלח ואבקת סוכר. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים את הביצה ומעבדים קלות, רק עד שהבצק מתגבש לכדור.
2 אוספים את הבצק, משטחים לצורת פיתה ומכניסים לשעה למקרר.
3 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ומרפדים תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. מכניסים למקפיא לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 מכינים את המלית: ממיסים במיקרו את החמאה ומערבבים עם הסוכר והמלח. מוסיפים סירופ מייפל, פקאנים קצוצים וביצים, ומערבבים.
5 יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, ומסדרים מעל חצאי פקאנים. אופים כ-35-40 דקות.
לבלוג של שרית - מיס פטל