אוכל
צילום׃ שרית נובק, אוכל טוב

פאי פקאן

פאי פקאן הוא אחד מהמאכלים האלה, שתמיד קשה להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים. אז יש לנו חדשות בשבילכם: בעצם אין שום סיבה להכריע - לפחות כל עוד מונחת לפניכם פרוסה כזו

שרית נובק | אוכל טוב | פורסם 24/09/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 176 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):

200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)

90 גרם חמאה קרה

קורט מלח

50 גרם אבקת סוכר (6 כפות)

ביצה

למלית:

50 גרם חמאה

2/3 כוס סוכר חום

קורט מלח

2/3 כוס סירופ מייפל

כוס אגוזי פקאן קצוצים

2 ביצים

לקישוט:

חצי כוס חצאי פקאן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון קמח, חמאה, מלח ואבקת סוכר. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים את הביצה ומעבדים קלות, רק עד שהבצק מתגבש לכדור.

2 אוספים את הבצק, משטחים לצורת פיתה ומכניסים לשעה למקרר.

3 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק  ומרפדים תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. מכניסים למקפיא לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

4 מכינים את המלית: ממיסים במיקרו את החמאה ומערבבים עם הסוכר והמלח. מוסיפים סירופ מייפל, פקאנים קצוצים וביצים, ומערבבים.

5 יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, ומסדרים מעל חצאי פקאנים. אופים כ-35-40 דקות.

לבלוג של שרית - מיס פטל

 

>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים

>> עוד המון מתכונים טעימים לבראנץ'