אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת יום הולדת חגיגית

יום הולדת יש פעם בשנה וזה בדיוק הזמן להשקיע בקינוח שיישמח את כולם - עוגת שוקולד קומתיים, מקושטת ויפה שעושה וואו אחד גדול. והבונוס - היא פרווה לגמרי, אז אפשר לשלב אותה בתור קינוח לארוחה בשרית

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 30/07/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 157 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגות:

1/2 1 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

150 גרם מרגרינה מומסת

5 ביצים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

1 כוס קרם קוקוס (שזה חלב קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים יותר)

1/2 2 כוסות קמח תופח

1/2 כוס קקאו משובח

לציפוי:

100 גרם מרגרינה

5 כפות סוכר

4 כפות שטוחות של קקאו

לקישוט:

מה שאוהבים: קוקוס קלוי, מטבעות שוקולד, סוכריות צבעוניות, קישוטי נייר ועוד

אופן ההכנה:

1 מקציפים ביחד סוכר, וניל ומרגרינה עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

2 מוסיפים בהדרגה את הביצים אחת אחת (מחכים שהביצה תטמע בתערובת ורק אז מוסיפים את הבאה) ואת קרם הקוקוס והמלח.

3 מנפים לקערה נפרדת את הקמח והקקאו ומוסיפים את שניהם בהדרגה לקערה עם הבלילה. מערבבים רק עד שהתערובת היבשה נבלעת בתערובת הרטובה וזהו. לא מערבבים יותר מידי.

4 משמנים 2 תבניות: אחת בקוטר 24 ס"מ ועוד אחת בקוטר 18 ס"מ (אפשר גם 20), ומחלקים את המסה בתבניות.

5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך חצי שעה עד 40 דקות, תלוי בתנור. מצננים צינון מוחלט ומחלצים מהתבניות.

6 מכינים את הציפוי: מערבבים בסיר קטן את חומרי הציפוי ומבשלים על אש קטנה עד שמתקבלת בלילה הומוגנית. מצפים בנפרד כל עוגה ומניחים אותן האחת על השנייה. מקשטים בקישוטים לפי בחירתכם.

בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות גבינה מלוחות
>> כבר ניסיתם חלה מקמח מלא? כדאי לכם