אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שושני שמרים עם בטטה

מאפי שמרים אישיים ממולאים בבצלים מקורמלים ובטטות מתובלות. אחלה של תוספת לצהריים של שבועות, או סתם ארוחה קז'ואלית. רק אחד לכל אחד? כן בטח

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 04/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם (1/3 3 כוסות) קמח

כף וחצי שמרים יבשים

כף סוכר

כוס ורבע מים פושרים

כפית מלח

כפית אורגנו יבש

50 גרם מרגרינה מומסת

למלית:

3 בטטות בינוניות מבושלות, קלופות ומרוסקות

2 בצלים סגולים, קצוצים

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים אל הגומה את המים, המלח, האורגנו היבש והמרגרינה המומסת, ולשים היטב את הבצק, מניחים בתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה של 40 דקות.

2 מטגנים בשמן הזית את הבצלים הסגולים הקצוצים עד שהם משחימים. ממליחים ומפלפלים ומעבירים לקערה יחד עם הבטטות המרוסקות. מערבבים היטב. 3. לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה בעובי של ס"מ. מורחים בצורה דקה את מלית הבטטות והבצל המקורמל, מגלגלים לרולדה ומהדקים את קצה הסגיר. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 4 ס"מ.

4 משטחים מעט כל עיגול עם היד ומניחים את המאפים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומתפיחים 20 דקות נוספות.

5 אופים בתנור שחומם לחום של 200 מעלות כחצי שעה.

* לבלוג של אינס: תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו בלינצ'ס מלוחים עם גבינות ותרד
>> לכל המתכונים לשבועות