אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

רולדה במלית קרם וניל

יש קינוחים שכיכבו באייטיז, ולא מפסיקים לככב גם שלושה עשורים אחרי. קבלו את הרולדה המקסימה הזאת, שמשמחת כל שולחן שהיא מוגשת עליו כבר שלושים שנה ברציפות

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 08/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים

5 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 כף מרגרינה מרוככת

5 כפות קמח תופח

למלית:

1 מכל קטן של שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 שקית של אינסטנט פודינג בטעם וניל

5 כפות ריבת פירות יער או דובדבנים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים יחד את הביצים והסוכר 4-5 דקות, לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל והמרגרינה וממשיכים להקציף 3 דקות. מערבבים פנימה את הקמח בתנועות קיפול (לא במיקסר).

3 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ושופכים עליה את הבלילה בזהירות. משטחים בעדינות בעזרת כף, כך שהבלילה תכסה כמעט את כל התבנית. אופים כ-8 דקות, עד שהבצק מזהיב והוא קפיצי למגע (קצת כמו פנקייק).

4 פורשים נייר אפייה על השיש, מוציאים את התבנית והופכים את הבצק האפוי על נייר האפייה. מסירים בעדינות את הנייר שעליו נאפתה הרולדה.

5 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם החלב ופודינג הווניל עד לקבלת קרם יציב.

6 מחכים שהרולדה תצטנן ומורחים עליה ריבה. אפשר למרוח רק שורה אחת, כדי לקבל טעם מרוכז, או על כל הרולדה בשכבה דקה. מורחים מעל שלושת רבעי מכמות הקרם (את השאר משאירים לציפוי העוגה).

7 מגלגלים את הרולדה בעזרת נייר האפייה שמתחתיה, כך שהתפר שלה יהיה מופנה כלפי מטה. מצפים בשארית הקרם ושומרים במקרר.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ז'רבו!

>> כל המתכונים לחגים