צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
עוגיות קשקבל מלוחות
עוגיות פריכות, עשירות וטעימות, עם ציפוי חגיגי של פרג - מתאימות פיקס לשבועות אבל יחוסלו במהירות שיא גם בכל יום אחר בשנה. והעבודה? כלום. זה כל כך קל שכבר באמת לא נעים לנו
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 30/04/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
כוס קמח
כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שומשום
לציפוי:
ביצה טרופה
פרג
אופן ההכנה:
1 מערבבים את החמאה והגבינה ומוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל השחור והשומשום. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 יוצרים מהבצק גליל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 מוציאים את הגליל מהמקרר, מברישים בביצה ומגלגלים בפרג עד שהוא מצופה היטב.
5 פורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
לבלוג של שרית - מיס פטל