אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות קשקבל מלוחות

עוגיות פריכות, עשירות וטעימות, עם ציפוי חגיגי של פרג - מתאימות פיקס לשבועות אבל יחוסלו במהירות שיא גם בכל יום אחר בשנה. והעבודה? כלום. זה כל כך קל שכבר באמת לא נעים לנו

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 30/04/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

כוס קמח

כפית מלח

מעט פלפל שחור

2 כפות שומשום

לציפוי:

ביצה טרופה

פרג

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החמאה והגבינה ומוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל השחור והשומשום. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2 יוצרים מהבצק גליל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות.

4 מוציאים את הגליל מהמקרר, מברישים בביצה ומגלגלים בפרג עד שהוא מצופה היטב.

5 פורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

לבלוג של שרית - מיס פטל