אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

סמבוסק גבינות קל להכנה

אין דבר מרשים יותר ממגש של סמבוסק מהבילים שמונח אחר כבוד על השולחן - אם זה בשבועות או בכל יום אחר בשנה. הוסיפו לזה את החדווה שבאפיית הקטנטנים האלה - וקיבלתם ניצחון מוחץ

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 04/05/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 356 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כ-30 יחידות):

3 ושלושת רבעי כוסות קמח

כוס וחצי מים פושרים

כפית שמרים יבשים

100 גרם מרגרינה (או חמאה) מומסת

כפית מלח

למלית:

250 גרם גבינה בולגרית

125 גרם גבינה לבנה

125 גרם קוטג'

1 ביצה

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים.

2 מוסיפים את המלח והמרגרינה ומערבבים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק מתקבל רך ודביק, אך מתייצב אחרי ההתפחה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

5 מערבבים את כל חומרי המלית.

6 מניחים כף מהמלית באמצע כל עיגול, מקפלים לשניים ולוחצים מסביב עם מזלג, לסגירה הדוקה. מסדרים בתבנית ומברישים את המאפים בביצה טרופה.

7 אופים כ-25 דקות, עד שהסמבוסק מזהיבים.

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> אתמול התחרענו פה על עוגיות קשקבל ממכרות

>> והנה הצעות מגניבות לל"ג בעומר