סמבוסק גבינות קל להכנה
אין דבר מרשים יותר ממגש של סמבוסק מהבילים שמונח אחר כבוד על השולחן - אם זה בשבועות או בכל יום אחר בשנה. הוסיפו לזה את החדווה שבאפיית הקטנטנים האלה - וקיבלתם ניצחון מוחץ
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (כ-30 יחידות):
3 ושלושת רבעי כוסות קמח
כוס וחצי מים פושרים
כפית שמרים יבשים
100 גרם מרגרינה (או חמאה) מומסת
כפית מלח
למלית:
250 גרם גבינה בולגרית
125 גרם גבינה לבנה
125 גרם קוטג'
1 ביצה
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 שמים בקערה את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
2 מוסיפים את המלח והמרגרינה ומערבבים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכסים ומתפיחים כשעה. שימו לב, הבצק מתקבל רך ודביק, אך מתייצב אחרי ההתפחה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
5 מערבבים את כל חומרי המלית.
6 מניחים כף מהמלית באמצע כל עיגול, מקפלים לשניים ולוחצים מסביב עם מזלג, לסגירה הדוקה. מסדרים בתבנית ומברישים את המאפים בביצה טרופה.
7 אופים כ-25 דקות, עד שהסמבוסק מזהיבים.
לבלוג של שרית - מיס פטל