דובשניות פרווה
דובשניות וראש השנה זה כמו סופגניות וחנוכה - כיף לאכול אותן בחג ויש להן מיליון מתכונים. בשני המקרים, תמיד נחמד להכיר מתכון חדש - והפעם, דובשניות פרווה מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וציפורן שכיף לתת במתנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (40 מנות):
100 גרם מרגרינה מרוככת
4 כפות סוכר חום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית של אבקת ג'ינג'ר (מיובש)
קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר, או 1/4 כפית של ציפורן טחון
1/2 כוס דבש
ביצה, בטמפ' החדר
3 כפות של תמצית מי תה כהה (מכינים תה כהה מרוכז ללא סוכר)
1/4 2 כוסות קמח תופח
רבע כפית סודה לשתייה
לציפוי לפני האפייה:
כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר במהירות את המרגרינה עם הסוכר והתבלינים. מוסיפים את הביצה, הדבש ואת 3 כפות התה ומקציפים כ-5 דקות, מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף (רצוי כף עץ).
2 מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים מהמקרר ויוצרים בידיים כדורים קטנים. ניתן להרטיב את הידיים מעט א המסה דביקה.
3 מניחים את אבקת הסוכר בקערית. מעבירים כל כדור לקערית ומצפים אותו באבקת הסוכר.
4 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח של 3 ס"מ לפחות בין הכדורים.
5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-12 דקות, עד שמתחילים להיווצר סדקים על הדובשניות. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.
* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל