אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

דובשניות פרווה

דובשניות וראש השנה זה כמו סופגניות וחנוכה - כיף לאכול אותן בחג ויש להן מיליון מתכונים. בשני המקרים, תמיד נחמד להכיר מתכון חדש - והפעם, דובשניות פרווה מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וציפורן שכיף לתת במתנה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 03/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

100 גרם מרגרינה מרוככת

4 כפות סוכר חום

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית של אבקת ג'ינג'ר (מיובש)

קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר, או 1/4 כפית של ציפורן טחון

1/2 כוס דבש

ביצה, בטמפ' החדר

3 כפות של תמצית מי תה כהה (מכינים תה כהה מרוכז ללא סוכר)

1/4 2 כוסות קמח תופח

רבע כפית סודה לשתייה

לציפוי לפני האפייה:

כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר במהירות את המרגרינה עם הסוכר והתבלינים. מוסיפים את הביצה, הדבש ואת 3 כפות התה ומקציפים כ-5 דקות, מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף (רצוי כף עץ).

2 מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים מהמקרר ויוצרים בידיים כדורים קטנים. ניתן להרטיב את הידיים מעט א המסה דביקה.

3 מניחים את אבקת הסוכר בקערית. מעבירים כל כדור לקערית ומצפים אותו באבקת הסוכר. 

4 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח של 3 ס"מ לפחות בין הכדורים.

5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-12 דקות, עד שמתחילים להיווצר סדקים על הדובשניות. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות פצפוצי אורז בציפוי שוקולד
>> לכל המתכונים לראש השנה