צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מאפה בלקני במלית גבינה וחציל קלוי
כיסוני בצק ממולאים בגבינה בולגרית וחציל על האש. נשמע טוב? נחשו מה - הבצק הוא סופר-מהיר, ולא מצריך לישה או התפחות. קמח תופח, מכירים?
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 27/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
4 כוסות קמח תופח
150 גרם מזולה רכה
כפית שטוחה מלח
גביע שמנת חמוצה
ביצה
למילוי:
250 גרם גבינה בולגרית
5 כפות גבינה לבנה
מלח
פלפל שחור
כפית של אורגנו או בזיליקום יבש
חציל בינוני קלוי (בתנור או באש גלויה)
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום / קצח, או תוספת אחרת שאוהבים
אופן ההכנה:
1 לשים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, ושמים במקרר.
2 קוצצים את החציל ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
3 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח וחותכים ריבועים שווים (הגודל תלוי בכם).
4 מניחים במרכז כל ריבוע כף מלית ומקפלים לצורת מעטפה (מקפלים כל פינה לכיוון המרכז). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום / קצח.
5 אופים בחום שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20-25 דקות.
>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות מגולגלות עם ריבה וקוקוס
* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל