אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה בלקני במלית גבינה וחציל קלוי

כיסוני בצק ממולאים בגבינה בולגרית וחציל על האש. נשמע טוב? נחשו מה - הבצק הוא סופר-מהיר, ולא מצריך לישה או התפחות. קמח תופח, מכירים?

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 27/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

4 כוסות קמח תופח

150 גרם מזולה רכה

כפית שטוחה מלח

גביע שמנת חמוצה

ביצה

למילוי:

250 גרם גבינה בולגרית

5 כפות גבינה לבנה

מלח

פלפל שחור

כפית של אורגנו או בזיליקום יבש

חציל בינוני קלוי (בתנור או באש גלויה)

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום / קצח, או תוספת אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

1 לשים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, ושמים במקרר.

2 קוצצים את החציל ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

3 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח וחותכים ריבועים שווים (הגודל תלוי בכם).

4 מניחים במרכז כל ריבוע כף מלית ומקפלים לצורת מעטפה (מקפלים כל פינה לכיוון המרכז). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום / קצח. 

5 אופים בחום שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20-25 דקות.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות מגולגלות עם ריבה וקוקוס

* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל