עוגיות מגולגלות
יש עוגיות שתמיד כדאי שתהיה צנצנת שלהן על השיש. בראש הרשימה: עוגיות רולדה פריכות, ממולאות בריבה, ממרח תמרים או כל מה שאוהבים. קלאסיקה מתוקה שתמיד כיף שיש בבית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 כוסות קמח לבן
4 כפות סוכר
חצי כפית קליפת לימון מגורדת
1 כפית תמצית בטעם שקדים (אפשר להמיר בתמצית וניל)
1 חלמון ביצה
200 גרם מרגרינה רכה
1/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר להמיר במים או חלב)
כף שטוחה של אבקת אפייה
למילוי:
ריבת תות
100 גרם קוקוס, לפיזור על הריבה
אפשרויות נוספות: מלית פרג, מלית תמרים, שוקולד למריחה או כל ממרח שמתחשק
לפיזור:
אבקת סוכר, בערך 50 גרם
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות של הבצק). מניחים בקערה בטמפרטורת החדר ל-10 דקות.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי פחות מס"מ. מורחים את המלית הרצויה ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ בלי מלית.
4 מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור של הבצק פונה למטה. חוזרים על הפעולה עם השאר הרולדות.
5 חותכים (לפני האפייה) כל רולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ, ואופים 25 דקות. מיד לאחר האפייה חוזרים עם סכין על החיתוכים שעשינו, כדי להפריד בין העוגיות. מפזרים אבקת סוכר, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.
>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות מגניבות בצורת קונוס
* לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל