אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות מגולגלות

יש עוגיות שתמיד כדאי שתהיה צנצנת שלהן על השיש. בראש הרשימה: עוגיות רולדה פריכות, ממולאות בריבה, ממרח תמרים או כל מה שאוהבים. קלאסיקה מתוקה שתמיד כיף שיש בבית

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 201 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות קמח לבן

4 כפות סוכר

חצי כפית קליפת לימון מגורדת

1 כפית תמצית בטעם שקדים (אפשר להמיר בתמצית וניל)

1 חלמון ביצה

200 גרם מרגרינה רכה

1/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר להמיר במים או חלב)

כף שטוחה של אבקת אפייה

למילוי:

ריבת תות

100 גרם קוקוס, לפיזור על הריבה

אפשרויות נוספות: מלית פרג, מלית תמרים, שוקולד למריחה או כל ממרח שמתחשק

לפיזור:

אבקת סוכר, בערך 50 גרם

אופן ההכנה:

1 לשים את כל חומרי הבצק רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות של הבצק). מניחים בקערה בטמפרטורת החדר ל-10 דקות.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי פחות מס"מ. מורחים את המלית הרצויה ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ בלי מלית.

4 מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור של הבצק פונה למטה. חוזרים על הפעולה עם השאר הרולדות.

5 חותכים (לפני האפייה) כל רולדה בעזרת סכין חדה לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ, ואופים 25 דקות. מיד לאחר האפייה חוזרים עם סכין על החיתוכים שעשינו, כדי להפריד בין העוגיות. מפזרים אבקת סוכר, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

 >> בשבוע שעבר הכנו לחמניות מגניבות בצורת קונוס

 

* לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל