חטיפי פיצה אפויים
שבלולי בצק פריכים וטעימים עם רוטב עגבניות, גבינה צהובה וזיתים - תודו שמדובר בנשנוש האולטימטיבי לכל מסיבת יום הולדת, ואפילו סתם לארוחת ערב כיפית עם הילדים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (25 מנות):
לבצק:
4 כוסות קמח תופח
גביע יוגורט בטעם טבעי
170 גרם מרגרינה מרוככת
1 כפית מלח
1 ביצה
למלית:
6 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש
רבע כפית סוכר
רבע כפית מלח
4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)
300 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1 לשים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים את חומרי המלית למעט הגבינה.
3 מקמחים היטב את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה. מגלגלים לרולדה, מהדקים וחותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.
4 מסדרים את שבלולי הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהמלית פונה כלפי מעלה. אופים 30 דקות. מצננים מעט ומגישים.
* כדי להפוך את שבלולי הפיצה לחטיפי יום הולדת ניתן לקנות מקלות קטנים בחנויות יצירה, ולאחר האפייה לנעוץ בכל שבלול מקל.
בקרו בבלוג של אינס ואפיק - תיק אוכל