אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חטיפי פיצה אפויים

שבלולי בצק פריכים וטעימים עם רוטב עגבניות, גבינה צהובה וזיתים - תודו שמדובר בנשנוש האולטימטיבי לכל מסיבת יום הולדת, ואפילו סתם לארוחת ערב כיפית עם הילדים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 23/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

4 כוסות קמח תופח

גביע יוגורט בטעם טבעי

170 גרם מרגרינה מרוככת

1 כפית מלח

1 ביצה

למלית:

6 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

רבע כפית סוכר

רבע כפית מלח

4 כפות זיתים קצוצים (לא חובה)

300 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 לשים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים את חומרי המלית למעט הגבינה.

3 מקמחים היטב את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה. מגלגלים לרולדה, מהדקים וחותכים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.

4 מסדרים את שבלולי הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה כשהמלית פונה כלפי מעלה. אופים 30 דקות. מצננים מעט ומגישים.

* כדי להפוך את שבלולי הפיצה לחטיפי יום הולדת ניתן לקנות מקלות קטנים בחנויות יצירה, ולאחר האפייה לנעוץ בכל שבלול מקל.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק - תיק אוכל