סופגניות מלוחות ללא שמרים
מבחוץ בצק מטוגן ופציח, מבפנים תערובת חמימה של גבינות מותכות. אז אתם יכולים להאשים אותנו שאנחנו ממש רוצים כזה?
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 יחידות קטנות:
4 כוסות קמח תופח
50 גרם חמאה מומסת
כפית מלח
2 ביצים
100 גרם גבינה לבנה
לטיגון: שמן קנולה
למלית:
100 גרם מוצרלה מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
50 גרם גבינה בולגרית רכה, מרוסקת
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
2 מערבבים בקערית קטנה את מרכיבי המלית.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים בכל עיגול כפית מהמלית.
4 עוטפים את המלית בבצק בעזרת כפות הידיים (קצת כמו שעושים עם קובה) ומניחים על מגש.
5 מחממים סיר קטן עם שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. מטגנים כמה כדורים קטנים יחד, ולאחר שהם מזהיבים הופכים לצד השני. מעבירים לנייר אפייה.
* לפני ההגשה אפשר לחמם את הסופגניות בתנור 7 דקות בחום של 160 מעלות.
לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל
>> עוד מתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים לחנוכה