מאפה בשר טחון מגולגל
לחמניות רכות רכות בצורת קרואסון, שבתוכן מסתתרת מלית טעימה של בשר מתובל. תראו לנו אחד שיקבל את היפהפיות האלה למנה ראשונה ולא יבקש את המתכון
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק (כ-20 יחידות קטנות):
500 גרם קמח
כפית סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
כוס וחצי מים פושרים
כפית מלח
50 גרם מרגרינה מומסת
ביצה טרופה
למילוי:
בצל, קצוץ דק
כף שמן זית
400 גרם בשר טחון טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
כפית כמון (לא חובה)
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה רחבה (או בקערת המיקסר, אם יש) את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומכניסים אליה כוס אחת מהמים הפושרים, את המלח, המרגרינה והביצה. לשים היטב ביד או במיקסר.
2 מוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנותרת וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ועוטפים אותה בשקית ניילון. מניחים את הקערה העטופה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו (זה לוקח כשעה).
4 בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות תוך פירור הבשר במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
5 מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים שוב ומחלקים לארבעה כדורים.
6 מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי של עד סנטימטר ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת למשולשים (כמו פיצה). מניחים על הצד הרחב של כל אחד מהמשולשים כף גדושה ממלית הבשר ומגלגלים את המשולש עד לקצהו החד. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקצה פונה למטה (כדי שהמאפה לא ייפתח באפייה). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
7 מסדרים את המאפים באופן מרווח, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
8 מתפיחים כחצי שעה נוספת, ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפים משחימים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל