אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה בשר טחון מגולגל

לחמניות רכות רכות בצורת קרואסון, שבתוכן מסתתרת מלית טעימה של בשר מתובל. תראו לנו אחד שיקבל את היפהפיות האלה למנה ראשונה ולא יבקש את המתכון

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 16/12/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 117 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כ-20 יחידות קטנות):

500 גרם קמח

כפית סוכר

כף וחצי שמרים יבשים

כוס וחצי מים פושרים

כפית מלח

50 גרם מרגרינה מומסת

ביצה טרופה

למילוי:

בצל, קצוץ דק

כף שמן זית

400 גרם בשר טחון טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

כפית פפריקה

כפית כמון (לא חובה)

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה רחבה (או בקערת המיקסר, אם יש) את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומכניסים אליה כוס אחת מהמים הפושרים, את המלח, המרגרינה והביצה. לשים היטב ביד או במיקסר.

2 מוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנותרת וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ועוטפים אותה בשקית ניילון. מניחים את הקערה העטופה במקום חמים עד שהבצק כמעט מכפיל נפחו (זה לוקח כשעה).

4 בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל בשמן הזית כ-3 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומטגנים כ-5 דקות תוך פירור הבשר במזלג, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.

5 מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים שוב ומחלקים לארבעה כדורים.

6 מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי של עד סנטימטר ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת למשולשים (כמו פיצה). מניחים על הצד הרחב של כל אחד מהמשולשים כף גדושה ממלית הבשר ומגלגלים את המשולש עד לקצהו החד. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקצה פונה למטה (כדי שהמאפה לא ייפתח באפייה). חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

7 מסדרים את המאפים באופן מרווח, מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

8 מתפיחים כחצי שעה נוספת, ואופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפים משחימים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל

>> והנה אוסובוקו עם ירקות שורש שיחמם אתכם טוב טוב
>> מעדיפים להזמין אוכל? גם את זה צריך לדעת