אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות פריכות עם ריבה

עוגיות סנדוויץ' ממולאות בריבה הן מסוג העוגיות שתמיד כיף להכין ולאכול, במיוחד עם הילדים. מכינים תבנית מלאה, ממלאים ביחד ושומרים בצנצנת על השיש, כדי שיהיה אפשר לגנוב עוגייה כשאף אחד לא מסתכל

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 07/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 161 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לעוגיות:

200 גרם מרגרינה, רכה

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

ביצה

3 כוסות קמח

1/4 כפית סודה לשתייה

למלית ולקישוט:

ככוס ריבה, בטעם שאוהבים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה את המרגרינה, הסוכר, תמצית הווניל והביצה ומעבדים. מוסיפים את הקמח בהדרגה יחד עם הסודה לשתייה ולשים רק עד שהבצק מתאחד ולא מעבר, כדי שלא ייאבד מפריכותו. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה במקרר.

2 מקמחים היטב משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עוגיות במספר זוגי, כדי לזווג אותן לסנדוויץ'. למחצית מהעוגיות קורצים חור קטן נוסף במרכז. 

3 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 12-15 דקות. מצננים לחלוטין.

4 מפדרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור, מניחים ריבה על העוגיות השלמות וסוגרים בעוגיות עם חור. 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה חגיגית

* בקרו בבלוג של אינס שילת ינאי