אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קינוח גבינה פירורים

קינוח בהגשה אישית (תכינו הרבה, כולם ירצו עוד) של קרם גבינה ופירורים עם תוספת מרעננת של תותים טריים: קלאסי, מרשים, קל להכנה וכולם אוהבים אותו - זה מה שנקרא אצלנו קינוח שפשוט לא מפספס

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 07/05/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 480 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

1.5 כוסות קמח תופח

100 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

חלמון

לקרם גבינה

1 מכל שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה

1 מכל שמנת חמוצה

כף אבקת פודינג בטעם וניל

אופציה

תותים, חתוכים לפרוסות 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 שמים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) קמח, חמאה וסוכר ומפעילים במהירות נמוכה עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים תמצית וניל וחלמון ומערבלים בקצרה עד שהם נטמעים והבצק עדיין פירורי.

3 שופכים את הפירורים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, משטחים באופן אחיד ואופים כ-15-20 דקות, עד שהפירורים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים.

4 מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

5 מרכיבים: שמים בכוס מהפירורים, שופכים מעל מתערובת הגבינה, אפשר לפזר מעל תותים (או פרי אחר) ושוב מתערובת הגבינה. מעל הכל מפזרים עוד פירורים. מכניסים למקרר ומגישים קר.

לבלוג של שרית - מיס פטל.

>> ובעצם, למה בכוסות אישיות? קבלו מתכון לעוגת גבינה פירורים מוצלחת ושלמה
>> לכל המתכונים לשבועות
>> מה יש לאכול בסוף השבוע הקרוב?