קינוח גבינה פירורים
קינוח בהגשה אישית (תכינו הרבה, כולם ירצו עוד) של קרם גבינה ופירורים עם תוספת מרעננת של תותים טריים: קלאסי, מרשים, קל להכנה וכולם אוהבים אותו - זה מה שנקרא אצלנו קינוח שפשוט לא מפספס
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק
1.5 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חלמון
לקרם גבינה
1 מכל שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה
1 מכל שמנת חמוצה
כף אבקת פודינג בטעם וניל
אופציה
תותים, חתוכים לפרוסות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 שמים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) קמח, חמאה וסוכר ומפעילים במהירות נמוכה עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים תמצית וניל וחלמון ומערבלים בקצרה עד שהם נטמעים והבצק עדיין פירורי.
3 שופכים את הפירורים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, משטחים באופן אחיד ואופים כ-15-20 דקות, עד שהפירורים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים.
4 מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
5 מרכיבים: שמים בכוס מהפירורים, שופכים מעל מתערובת הגבינה, אפשר לפזר מעל תותים (או פרי אחר) ושוב מתערובת הגבינה. מעל הכל מפזרים עוד פירורים. מכניסים למקרר ומגישים קר.
לבלוג של שרית - מיס פטל.