אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות חמאת בוטנים

עוגיות פריכות עם מליחות עדינה של חמאת בוטנים (טבעית!), זה כל מה שאנחנו צריכים בשביל לשדרג את הפסקת הקפה שלנו. מזל שהן כל כך קלות להכנה, כי אנחנו נוהגים לעשות לפחות שלוש הפסקות ביום

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 24/06/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס קמח

כפית סודה לשתייה

קורט מלח

110 גרם מרגרינה רכה

כוס חמאת בוטנים טבעית (לא ממותקת. אם משתמשים בממותקת אז יש להוריד קצת מכמות הסוכר)

1/4 1 כוסות סוכר דמררה

ביצה

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח.

2 בקערה נפרדת מערבבים מרגרינה, חמאת בוטנים, וסוכר. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד.

4 מכניסים למקרר לכ-30 דקות.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

6 מוציאים את הבצק מהמקרר, יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג, אפשר בעזרת כף קפיצית. מניחים בתבנית ואופים כ-12-15 דקות. מקררים ומחלצים מהתבנית (העוגיות מתפוררות כשהן חמות ומתייצבות בקירור).

לבלוג של שרית - מיס פטל.

>> בפעם הקודמת הכנו נשיקות פירה אפויות
>> והנה שלוש עוגות גלידה קרות ומעולות