אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות שושנים ומרנג

סוף השבוע מתקרב - הנה רעיון מצוין לעוגיות שכיף להגיש לאורחים לצד הקפה. הן כל כך ממכרות, שיכול להיות שעד שהאורחים יגיעו, כבר לא יהיה להם מה לקבל

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

200 גרם מרגרינה, מרוככת

3 כפות סוכר

למלית:

3 חלבונים

שקית של סוכר וניל

כוס סוכר

4 כפות אבקת פודינג בטעם וניל

אופציה: 4 כפות שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1 מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים עד שהוא מתאחד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים  במקרר לחצי שעה לפחות (הבצק חייב להתקרר לחלוטין לפני שמרדדים אותו).

2 מכינים את המילוי: מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, תוך כדי שמוסיפים בהדרגה את סוכר הווניל ואת כוס הסוכר. לאחר שהקצף התקשה מוסיפים את אבקת הפודינג, עד שנוצר קרם סמיך יחסית. בשלב זה ניתן להוסיף את השקדים הטחונים כדי להעשיר את המלית, אבל זה לא חובה.

3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורה מלבנית בעובי של 1/2 ס"מ. 

4 מורחים את המלית על הבצק ומשאירים את השוליים הרחוקים ממכם נקיים (ללא מלית). מגלגלים את העלה לרולדה ומהדקים את הקצה שללא המלית. מעבירים בזהירות למשטח מרופד נייר אפייה למקרר לחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל שלושת הכדורים הנוספים.

5 לאחר חצי שעה מוציאים את הרולדות ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 4 ס"מ. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק החתוך עם המלית כלפי מעלה - כך נוצרת צורת השושנה לאחר האפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות 35-40 דקות. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

>> בקרו בבלוג של אינס שילת ינאי - תיק אוכל

>> מה עושים עם החלמונים? רעיונות כאן
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות מעמול
>> לכל המתכונים לפסח