אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

חובבי הקינוחים הלימוניים, זה המתכון בשבילכם. עסיסיות, רכות וטעימות יותר מעוגת לימון בחושה, קלות להכנה מפאי לימון, ובלי להשוות - הן ריחניות, מתוקות, יפות וקולעות בול גם לאירוח וגם לכוס קפה וספר טוב

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 10/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

כוס קמח

רבע כוס סוכר

קורט מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד

100 גרם מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות

כף מים קרים

למלית:

4 ביצים

כוס סוכר

1/2 כוס מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

1/3 כוס קמח תופח

ריבת פטל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבבים קמח, סוכר, מלח וקליפת לימון. מוסיפים מרגרינה ומעבדים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים כף מים ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל גוש בצק.

3 משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

4 מכינים את המלית: מערבבים היטב בקערה (לא מקציפים) ביצים וסוכר. מוסיפים מיץ לימון וקליפה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד.

5 מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים על הבצק ריבת פטל, שופכים את מלית הלימון, מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים.

לבלוג של שרית - מיס פטל.

 
>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות שוקולד עם שטרויזל 
>> עשינו קניות בסופר קופיקס, וחזרנו עם מסקנות