צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
חיתוכיות לימון עם ריבת פטל
חובבי הקינוחים הלימוניים, זה המתכון בשבילכם. עסיסיות, רכות וטעימות יותר מעוגת לימון בחושה, קלות להכנה מפאי לימון, ובלי להשוות - הן ריחניות, מתוקות, יפות וקולעות בול גם לאירוח וגם לכוס קפה וספר טוב
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 10/06/15
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבסיס:
כוס קמח
רבע כוס סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 גרם מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
כף מים קרים
למלית:
4 ביצים
כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
1/3 כוס קמח תופח
ריבת פטל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים קמח, סוכר, מלח וקליפת לימון. מוסיפים מרגרינה ומעבדים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים כף מים ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל גוש בצק.
3 משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.
4 מכינים את המלית: מערבבים היטב בקערה (לא מקציפים) ביצים וסוכר. מוסיפים מיץ לימון וקליפה ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד.
5 מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים על הבצק ריבת פטל, שופכים את מלית הלימון, מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים.
לבלוג של שרית - מיס פטל.