אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פרעצל הולנדי מטוגן

לחמניית בצק שמרים חלבית וטעימה, בתיבול של ג'ינג'ר וגרידת לימון - משביעה כמו לחם, מפנקת כמו סופגנייה. מטוגן אחרון ודי

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 24/12/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

4.5 כוסות קמח לבן

25 גרם שמרים יבשים (2.5 כפות)

100 גרם מרגרינה רכה

5 כפות סוכר

1 ביצה

כפית גרידת לימון

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר או אבקה

כוס ורבע חלב פושר (לגרסה פרווה: חלב קוקוס)

שמן קנולה לטיגון

להגשה: אבקת סוכר או סוכר דק

אופן ההכנה:

1 מקציפים יחד את המרגרינה והסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את הביצה, ממשיכים להקציף עד שהיא נבלעת במסה ואז מוסיפים את גרידת הלימון והג'ינג'ר. מערבבים.

2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והשמרים. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את תוכן הקערה הראשונה. מוסיפים את החלב ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש שלא נדבק לידיים, ומתפיחים 20 דקות.

3 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. יוצרים מכל כדור צורת פרעצל או בייגל, ומניחים לתפיחה של 15 דקות על נייר אפייה.

4 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפרצעלים עד להשחמה. הופכים בעדינות רבה, ומטגנים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג.

5 מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

>> בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו דונאטס גבינה בלי שמרים

>> 10 דרכים להפוך את האוכל שאתם מבשלים לטעים יותר