פרעצל הולנדי מטוגן
לחמניית בצק שמרים חלבית וטעימה, בתיבול של ג'ינג'ר וגרידת לימון - משביעה כמו לחם, מפנקת כמו סופגנייה. מטוגן אחרון ודי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
4.5 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים יבשים (2.5 כפות)
100 גרם מרגרינה רכה
5 כפות סוכר
1 ביצה
כפית גרידת לימון
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר או אבקה
כוס ורבע חלב פושר (לגרסה פרווה: חלב קוקוס)
שמן קנולה לטיגון
להגשה: אבקת סוכר או סוכר דק
אופן ההכנה:
1 מקציפים יחד את המרגרינה והסוכר כ-3 דקות. מוסיפים את הביצה, ממשיכים להקציף עד שהיא נבלעת במסה ואז מוסיפים את גרידת הלימון והג'ינג'ר. מערבבים.
2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והשמרים. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את תוכן הקערה הראשונה. מוסיפים את החלב ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק גמיש שלא נדבק לידיים, ומתפיחים 20 דקות.
3 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. יוצרים מכל כדור צורת פרעצל או בייגל, ומניחים לתפיחה של 15 דקות על נייר אפייה.
4 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפרצעלים עד להשחמה. הופכים בעדינות רבה, ומטגנים את הצד השני. מוציאים לנייר סופג.
5 מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
>> בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל