אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת החורף של אמא

עוגת שמרים מבצק רך, שאפילו לא צריך ללוש. מוסיפים קצת פצפוצי שוקולד, שופכים לתבנית קוגלהוף ומתכוננים להנאה חורפית אמיתית

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 26/11/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 וחצי כוסות קמח לבן

30 גרם שמרים טריים

כוס ורבע סוכר

3 ביצים

1 כוס חלב, או חלב קוקוס לגרסה פרווה

100 גרם חמאה רכה

כפית תמצית וניל

כפית של קליפת לימון או תפוז מגוררת

שלושת רבעי כוס פצפוצי שוקולד

אבקת סוכר או שוקולד מומס, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים ורבע כוס מהסוכר.

2 מקציפים במיקסר את יתרת הסוכר והחמאה כ-3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת ההדרים המגוררת, הביצים והחלב וממשיכים להקציף כ-2 דקות. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים בכף עץ או וו גיטרה עד שהיא נבלעת. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק - תיק אוכל

3 משמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 26 או 28 ס"מ ומעבירים את מסת העוגה. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגה 45 דקות, עד שהיא משחימה.

5 מוציאים בזהירות את העוגה מהתבנית, ומקשטים באבקת סוכר או בשוקולד מומס.