צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
עוגת שזיפים
חולים על עוגות בחושות וגאים בזה, אבל גם לא מתביישים להודות שלפעמים הן צריכות איזו זריקת עסיסיות טובה: למתכון הזה מצטרפים חמישה שזיפים שנותנים טעם, ריח, צבע נפלא ואווירה קיצית במיוחד
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 21/07/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבניות בקוטר 20 ס"מ או אינגליש קייק אחת:
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
ביצה
חצי כוס חלב
240 גרם קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
5 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
אבקת סוכר לזרייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים חמאה וסוכר כ-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה וקרמית.
3 מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ומערבבים לאיחוד.
4 מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, ומלח ומאחדים את שתי התערובות בעדינות. מוסיפים את הפירות ומערבבים בזהירות.
5 שופכים את תערובת עוגת השזיפים לתבניות ואופים כשעה. בתום האפייה מפדרים באבקת סוכר.
לאתר של שרית - מיס פטל.