אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת שזיפים

חולים על עוגות בחושות וגאים בזה, אבל גם לא מתביישים להודות שלפעמים הן צריכות איזו זריקת עסיסיות טובה: למתכון הזה מצטרפים חמישה שזיפים שנותנים טעם, ריח, צבע נפלא ואווירה קיצית במיוחד

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתבניות בקוטר 20 ס"מ או אינגליש קייק אחת:

200 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה

ביצה

חצי כוס חלב

240 גרם קמח

2.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

5 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות

אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 

2 מקציפים חמאה וסוכר כ-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה וקרמית.

3 מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ומערבבים לאיחוד.

4 מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, ומלח ומאחדים את שתי התערובות בעדינות. מוסיפים את הפירות ומערבבים בזהירות.

5 שופכים את תערובת עוגת השזיפים לתבניות ואופים כשעה. בתום האפייה מפדרים באבקת סוכר.

לאתר של שרית - מיס פטל.

>> בפעם שעברה התאהבנו בעוגיות קינמון
>> והנה פסטה עגבניות שילדים פשוט אוהבים  

>> איך מכינים עוגה מגלידה?