אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

אמפנדס בשר

כל כך אנחנו אוהבים מאפים אישיים, ובעיקר אמפנדס, שכמעט שכחנו להתענג על המילוי שלהן: בשר טחון עם בצל מטוגן, זיתים, צימוקים וכמון. תכלס, היינו עושים לו טובה גם בלי הבצק מסביב

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 11/11/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

ל-20-22 יחידות:

500 גרם קמח

1 כפית מלח

200 גרם מרגרינה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

90 גרם מים קרים (6 כפות)

למילוי:

1 בצל, קצוץ

מעט שמן זית לטיגון

2 שיני שום, מעוכות וקצוצות

300 גרם בשר טרי טחון

מלח

פלפל שחור

1/2-3/4 כפית כמון

1 כפית (או יותר) אורגנו מיובש

1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים

1/4-1/2 כוס צימוקים בהירים (אם הם גדולים מדי אפשר לקצוץ)

1 ביצה טרופה, למריחה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והמלח. מוסיפים את המרגרינה, הביצה והמים ומעבדים עד שמתגבש בצק אחיד. מחלקים את הבצק ל-2, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 בינתיים מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים קלות לריכוך, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים היטב. מוסיפים את התבלינים, הזיתים והצימוקים, מערבבים קלות ומסירים מהאש (נזהרים לא לבשל את המלית יותר מדי, כדי שלא תתייבש). טועמים, מתקנים תיבול ומצננים (חשוב).

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט וקורצים עיגולים בקוטר של 10 ס"מ.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מניחים על כל עיגול בצק כף מהמלית, סוגרים ומהדקים את הקצוות (ניתן לעצב את האמפנדס על ידי מעיכת הקצוות בעזרת מזלג או על ידי קיפול שולי הבצק).

6 מורחים בביצה טרופה ואופים 20-25 דקות, עד שאמפנדס זהובות ופריכות.

>> בשבוע שעבר הכנו בלינצ'ס לארוחת ערב

>> מעכשיו - בית אחד למרקים ולכריכים של זופה