עוגת גבינה חגיגית
היא יפה, היא טעימה להפליא ואפשר לקשט אותה איך שרוצים - אנחנו הלכנו על שוקולד, שקדים ותפוז מסוכר. בקיצור, לעוגה הזו יש את כל מה שצריך בשביל להיות עוגת יומולדת מפוארת, אז למה אתם מחכים?
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבסיס (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
200 גרם ביסקוויטים, מפוררים
50 גרם שקדים מולבנים טחונים
100 גרם מרגרינה מומסת
1 כפית תמצית וניל
לעוגה:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 מכל שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
לציפוי:
2 מכלי שמנת חמוצה (200 מ"ל כל אחד)
4 כפות אבקת סוכר
50 גרם שוקולד מריר, מגורר
3 כפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות קטנות
10 שקדים שלמים, לא קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה בקוטר 26.
2 מערבבים יחד את מרכיבי הבסיס ומהדקים היטב לתחתית התבנית המשומנת.
3 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ובקערה שנייה מערבבים את החלמונים עם שאר המרכיבים של העוגה.
4 מערבבים את שתי התערובות בתנועות קיפול, ומעבירים לתבנית.
5 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (ליצירת אדים), מכניסים את העוגה ואופים כשעה. לאחר האפייה משאירים את העוגה בתנור ולא פותחים אותו לפחות שעתיים. מצננים לילה במקרר.
6 למחרת מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומצפים את העוגה. מקשטים בשוקולד המגורר, קליפות התפוז המסוכר והשקדים.