אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בלינצ'ס עם סלט טונה וירקות

נמאס מחביתה וסלט? קבלו ארוחת ערב אלטנרנטיבית, שדורשת קצת יותר השקעה אבל אידיאלית לשבירת שגרה. יש ילדים קטנים? תנו להם לעזור בגלגול

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 04/11/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 כוסות קמח

מלח

2 ביצים

2 כוסות מים

25 גרם מרגרינה, מומסת

שמן לטיגון

למילוי:

2 קופסאות טונה, מסוננות מנוזלים

1-2 כפות מיונז

1-2 כפות מיץ לימון

עירית קצוצה או חצי בצל קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

רצועות של פלפלים, כרוב או מלפפון

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה. יוצקים את הביצים המים לקערה אחרת וטורפים.

2 יוצקים את תערובת הביצים לקמח בהדרגה ותוך כדי טריפה במטרפה, עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים. אם נוצרים גושים מסננים את הבלילה. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3 מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה קלות. יוצקים מעט מהבלילה ומסובבים את המחבת ליצירת חביתית דקה ואחידה. מטגנים עד הזהבה קלה, הופכים, מטגנים כחצי דקה ומסירים מהאש (קחו בחשבון שהבלינצ'ס הראשון על המחבת הוא הניסיוני). אם הבלילה שהתקבלה סמיכה מדי - אפשר להוסיף עוד מים ולערבב היטב.

4 חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס ומניחים לצינון.

5 מערבבים את הטונה עם המיונז, הלימון, העירית הקצוצה והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.

6 ממלאים ומגישים: מניחים מהמלית בשליש התחתון של כל בלינצ'ס, מוסיפים ירקות ומגלגלים. מגישים, ומקפידים לגלגל החלק התחתון כשאוכלים.

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות המבורגר שהן גם עשירות וגם פרווה
>> והנה עוגת השיש הבאה שאנחנו הולכים להכין