אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגיות גבינה מלוחות

עם פפריקה מעושנת או בלי, העוגיות החמודות האלו הן נשנוש מצוין ופריך לרגעים הללו שמחפשים משהו קטן ומלוח. הן כל כך קלות להכנה, שתוכלו להכין אותן בכיף עם הילדים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 10/03/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

150 גרם מרגרינה, רכה

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 כפות שמנת להקצפה

כפית מלח

1/2 2 כוסות קמח תופח

כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

לציפוי:

1 חלמון

2 כפות חלב

שומשום / פרג

אופן ההכנה:

1 מכניסים למיקסר עם וו גיטרה מרגרינה, גבינה צהובה, שמנת ומלח ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

2 מוסיפים את הקמח ומעבדים לבצק חלק. אם רוצים מוסיפים פפריקה מעושנת ומעבדים בקצרה עד לאיחוד (אפשר להוסיף פפריקה רק לחצי מהבצק לקבלת מאפים בשני צבעים).

3 מכניסים את הבצק לשעתיים למקרר.

4 מחממים תנור ל-190 מעלות. 

5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כ-1 ס"מ על משטח מקומח. קורצים צורות עם חותכני עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6 מערבבים חלמון עם חלב, ומברישים את המאפים. זורים מלמעלה שומשום או פרג. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהמאפים מזהיבים מעט.

>> אבי לוי פותח מסעדה בתל אביב
>> סוף סוף: מה ההבדל בין אבקת אפייה וסודה לשתייה