לחמניות פסטו
הן רכות, הן טעימות כמו שד והן פרווה - אז תנו לנו סיבה אחת לא להגיש את הלחמניות האלה מכאן ואילך בכל ארוחה חגיגית שאתם מכינים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
קילו קמח לבן, מנופה
1 כף שמרים יבשים
100 גרם מרגרינה, מומסת
¼ כוס סוכר
1 ביצה
2 ורבע כוסות מים פושרים
1 כף מלח
לפסטו פרווה:
צרור עלי בזיליקום, עלים בלבד (צרור נדיב, שקונים בדך כלל בשווקים)
שן שום (או יותר לפי הטעם)
חופן צנוברים (אפשר גם אגוזים)
מלח
כשליש כוס שמן זית
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
קצח
מלח גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את המרגרינה, הסוכר, הביצה, המים ולבסוף את המלח ולשים עם וו לישה 7-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת נקייה. מניחים להתפחה כשעה, או עד להכפלת הנפח.
3 בינתיים מכינים את הפסטו: מעבדים את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
4 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו מעט ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
5 מרדדים כל חלק למלבן ומורחים בנדיבות בפסטו. מגלגלים לגלילה ומניחים את החלק הפתוח כלפי מטה.
6 פורסים את הגלילה למקטעים באלכסון - פעם לימין, פעם שמאל. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקצה המגולגל כלפי מטה, תוך שמירה על ריווח בין המאפים (הם יתפחו באפייה).
7 לוחצים על החלק האמצעי, כך שצורת המאפה והפסטו יבלטו מהצדדים. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים במרכז כל מאפה ביצה ומפזרים שומשום, קצח ומעט מלח גס.
9 אופים כ-25 דקות, ומגישים חמים.