אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות פסטו

הן רכות, הן טעימות כמו שד והן פרווה - אז תנו לנו סיבה אחת לא להגיש את הלחמניות האלה מכאן ואילך בכל ארוחה חגיגית שאתם מכינים

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 18/11/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו קמח לבן, מנופה

1 כף שמרים יבשים

100 גרם מרגרינה, מומסת

¼ כוס סוכר

1 ביצה

2 ורבע כוסות מים פושרים

1 כף מלח

לפסטו פרווה:

צרור עלי בזיליקום, עלים בלבד (צרור נדיב, שקונים בדך כלל בשווקים)

שן שום (או יותר לפי הטעם)

חופן צנוברים (אפשר גם אגוזים)

מלח

כשליש כוס שמן זית

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

קצח

מלח גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את המרגרינה, הסוכר, הביצה, המים ולבסוף את המלח ולשים עם וו לישה 7-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת נקייה. מניחים להתפחה כשעה, או עד להכפלת הנפח.

3 בינתיים מכינים את הפסטו: מעבדים את כל המרכיבים לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

4 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אותו מעט ומחלקים ל-4 חלקים שווים.

5 מרדדים כל חלק למלבן ומורחים בנדיבות בפסטו. מגלגלים לגלילה ומניחים את החלק הפתוח כלפי מטה.

6 פורסים את הגלילה למקטעים באלכסון - פעם לימין, פעם שמאל. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהקצה המגולגל כלפי מטה, תוך שמירה על ריווח בין המאפים (הם יתפחו באפייה).

7 לוחצים על החלק האמצעי, כך שצורת המאפה והפסטו יבלטו מהצדדים. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים במרכז כל מאפה ביצה ומפזרים שומשום, קצח ומעט מלח גס.

9 אופים כ-25 דקות, ומגישים חמים.

>> בשבוע שעבר הכנו אמפנדס בשר קטלניים
>> מה הילדים המתוקים בעולם חשבו על הממתקים האמריקאיים הכי מגניבים?