אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחמניות קונוס ממולאות

דרך מקסימה להכין לחם עם גבינה לבנה וירקות חתוכים, שאפשר להגיש אפילו לאורחים. אופים קונוסים מבצק, ממלאים בגבינה וירקות ומגישים בגאווה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 13/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

3 כוסות קמח

1/2 1 כפות שמרים יבשים

כף סוכר

100 גרם מזולה רכה (לא קרה)

כפית מלח

1/4 1 כוסות מים פושרים (ועד עוד 1/4 כוס, אם הבצק לא מתאחד)

קונוסים ממתכת (ניתן להשיג בסופרמרקטים)

לציפוי ואפייה:

ביצה טרופה

תוספות אהובות (שומשום, זעתר וכו')

ספריי שמן

למלית:

ירקות חתוכים (פלפלים, מלפפונים, עגבניות שרי, גזרים ועוד)

גבינה לבנה או קוטג'

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המזולה הרכה, המים הפושרים וכפית המלח ולשים היטב. אם הבצק יבש, ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים. מניחים בקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון כשעה.

2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעובי של 1.5 ס"מ, וחותכים לרצועות באורך של כ-3 ס"מ.

3 משמנים את הקונוסים מהמתכת בעזרת ספריי שמן ומלפפים אותם ברצועת בצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר של הבצק כלפי מטה, מצפים בביצה ובתוספות האהובות עליכם.

4 מתפיחים כ-15 דקות ובינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5 אופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ושולפים בזהירות את הקונוסים החוצה.

6 ממלאים את הקונוסים בגבינה, מוסיפים ירקות ומגישים.

* לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל

>> מדריך להכנת סמבוסק גבינה של דודו אוטמזגין