אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בורקיטס גבינה

איך אפשר להתכונן לשבעות בלי מתכון אחד לפחות של בורקיטס? אפשר להכין מראש את הבצק, לשמור אותו במקרר, וקצת לפני ההגשה לקרוץ עיגולים, למלא ולאפות

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

200 גרם מרגרינה רכה

380 גרם (1/2 2 כוסות, ועוד 3 כפות) קמח תופח

200 מ"ל (מכל) שמנת חמוצה

כפית שטוחה של מלח

1 חלמון של ביצה

למלית:

200 גרם גבינה למילוי ללא טעם

כפית מלח

50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

3 כפות גבינה לבנה

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס.

3 מערבבים את חומרי המלית. מניחים בכל עיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהמאפים מזהיבים.

* המתכון מספק 20-25 מאפים, תלוי בגודל העיגולים שאתם קורצים.

בקרו בבלוג של אינס שילת ינאי - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס בשני צבעים

>> לכל המתכונים לשבועות