עוגת שמרים פרג
אם כבר פורים, אז שיהיה של גדולים: עוגת שמרים פרג עשירה, עם הפתעה במלית וציפוי סירופ שהופך את כל העסק לעסיסי ורך
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק השמרים:
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
3 ביצים
4 כוסות קמח
100 גרם חמאה מומסת
למלית הפרג:
1/2 כוס חלב או מים
20 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
כוס פרג טחון
3 ביסקוויטים מתוקים (כמו פתי בר), מפוררים לפירורים
4 כפות צימוקים (לא חובה)
לסירופ:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: לשים יחד במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק מלבד החמאה. כשהבצק מתגבש, מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות, מרדדים לעלה ומורחים עליו את החמאה המרוככת. מקפלים את הבצק לשלוש ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל-4 שעות במקרר.
2 מכינים את המילוי: מבשלים בסיר קטן את המים (או החלב), החמאה, סוכר הווניל וגרידת הלימון. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרג. מערבבים היטב עד שהנוזלים נספגים בפרג, מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות והצימוקים. מצננים את המלית בטמפרטורת החדר.
3 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ ומורחים עליו את המלית (מקפידים להשאיר כ-2 ס"מ בסוף המלבן ללא מלית). מגלגלים את הבצק לרולדה. מהדקים כל רולדה וחותכים אותה לאורכה, מלפפים את 2 הרצועות אחת סביב השנייה, כמו בורג. מניחים את העוגות בתבנית אינגליש קייק משומנת קלות, ומשאירים להתפחה של כ-20 דקות (סה"כ יוצאות 3 עוגות).4. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה. בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהאש.
5. לאחר האפייה מברישים כל עוגה בסירופ, בעודה חמה.
* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל