אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגות שמרים אישיות עם תפוחי עץ

מכירים גביניות? אז המאפים המקסימים האלה מזכירים אותן מאוד, למעט העניין של הגבינה - מה שמאפשר לכם לחגוג עליהם חופשי אחרי ארוחת החג, או בכלל. איזה כיף שראש השנה מתקרב?

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 10/09/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

4 כוסות קמח

20 גרם שמרים יבשים

6 כפות סוכר

2 ביצים

120 גרם מרגרינה, מרוככת

1 כוס מים פושרים

כפית תמצית וניל

למלית:

4 תפוחי עץ ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות

4 כפות חמוציות מיובשות

4 כפות סוכר חום

1 כפית שטוחה קינמון

לציפוי:

1 ביצה טרופה

סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר קטן את כל חומרי המלית כ-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים ומצננים.

2 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים יחד עם המרגרינה, המים ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.

3 מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כחצי ס"מ.

4 חותכים את הבצק לריבועים של 5X5 ס"מ, ומניחים בכל ריבוע כף מהמלית. סוגרים את הבצק לצורת מעטפה על ידי הידוק כל שתי פינות אלכסוניות זו לזו.

5 מסדרים את העוגות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מניחים להתפחה נוספת של 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 אופים כ-20 דקות או עד שהמאפה משחים, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ מייפל.

* לבלוג של אינס שילת ואפיק, תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו דובשניות!

>> כל המתכונים לראש השנה