אוכל

עוגת בננות הכי פשוטה שיש

מתכון לגזור ולשמור לעוגת בננות הכי פשוטה שיש: מערבבים שתי בננות מעוכות עם קמח, ביצים, סוכר וחמאה, מוסיפים שוקולד צ'יפס, כי איך אפשר בלי - והיידה לתנור. התוצאה? תמיד מעולה

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 07/10/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 5279 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק אחת:

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

2 בננות רכות, מעוכות במזלג

שני שליש כוס סוכר חום

ביצה

כפית תמצית וניל

50 גרם חמאה מומסת

רבע כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. בקערה נפרדת מערבבים בננות, סוכר, ביצה, תמצית וניל וחמאה.

3 מאחדים את שתי התערובות ומערבבים בקצרה.

4 מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס.

5 שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות.

לאתר של שרית - מיס פטל

עוגת בננות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגת בננות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 >> בפעם שעברה הכנו פופקורן בדבש

>> והנה בייגלה מצופה שוקולד-לוטוס

שאלות תשובות

אפשר להשתמש בקמח תופח?

כן. במקרה כזה מוותרים על אבקת האפייה, אבל לא מוותרים על הסודה לשתייה. 

אפשר להשתמש בקמח מלא?

בהחלט. אפשר להחליף עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא. אם התערובת מרגישה יבשה מדי, מוסיפים מעט נוזלים. 

איך ממירים לפרווה?

מחליפים את החמאה בשמן או שמן קוקוס.

כמה שמן מוסיפים במקום 50 גרם חמאה?

במקום 50 גרם חמאה - כ-43 גרם שמן (47 מ"ל, בערך חמישית כוס).

חייבים את פצפוצי השוקולד? במה אפשר להחליף אותם?

לא חייבים. אפשר להוסיף קוקוס במקום, אפשר להוסיף אוכמניות ואפשר פשוט להשמיט.