אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חלה מתוקה עם דבש ושקדים

אין דבר כזה ראש השנה בלי חלה חגיגית ומתוקה. יש לנו בשבילכם חלת פרווה יפהפייה עם צימוקים וזיגוג מתוק של דבש ושקדים קלוים, שהולכת לשדרג לכם את שולחן החג

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 24/09/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלה:

500 גרם קמח

5 כפות סוכר

1/2 1 כפות שמרים יבשים

ביצה

1/4 1 כוסות מים פושרים

50 גרם מרגרינה, רכה

כפית שטוחה מלח

3 כפות צימוקים (לא חובה)

לציפוי:

ביצה טרופה

4 כפות דבש, מהולות ב-2 כפות מים

שקדים מולבנים, קלויים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק (עם רק כוס אחת מהמים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות רך - אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים פושרים.

2 מניחים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה ל-40 דקות. אחרי ההתפחה, לשים שוב את הבצק על משטח מקומח וקולעים חלה עגולה (יש מגוון סרטים ביוטיוב המדגימים קליעת חלה). מניחים את החלה להתפחה שנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כעשרים דקות.

3 לפני האפייה מצפים את החלה בביצה טרופה ואופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהחלה משחימה.

4 כשהחלה אפויה, מברישים אותה בדבש ומקשטים בשקדים.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק

>> בשבוע שעבר הכנו מיני סברינות חגיגיות
>> רגע לפני החג: חזרת מבית אמא