צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
חיתוכיות מצה ושוקולד
את השילוב של מצה ושוקולד כולנו מכירים, אבל לא תאמינו כמה מעט תצטרכו לעשות כדי לשדרג אותו לעוגה כיפית וקלילה, ללא אפייה, עם טוויסט מפנק ביותר של חמאת בוטנים
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 11/04/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
10 מצות
חצי כוס קקאו
כף קפה נמס מגורען
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
2 כפות ברנדי או כל ליקר שאוהבים
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1 מפוררים את המצות לקערה.
2 שמים בסיר קטן את הקקאו, הקפה, הסוכר, המים והברנדי, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
3 שופכים על פירורי המצות ומערבבים.
4 משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X25 ס"מ ומיישרים.
5 מכניסים למקרר.
6 ממיסים במיקרו את השוקולד, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים מלמעלה ומכניסים למקרר לכ-4 שעות להתייצבות (אפשר גם חצי שעה במקפיא).
7 חותכים לריבועים בסכין חדה, ומגישים. חג שמח!
לבלוג של שרית - מיס פטל