צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קאפקייקס שוקולד ליום הולדת
אין חגיגה בלי קאפקייקס - עוגות מיני שוקולד מתוקות, עם שבבי שוקולד בשני צבעים. ולשדרוג המראה של הקינוח החמוד הזה - משיגים עטרות נייר צבעוניות שהופכות את כל העסק לחגיגי ושמח
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 19/03/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
3/4 כוס סוכר
25 גרם מזולה מומסת
כפית תמצית וניל
2 ביצים
גביע קטן (200 מ"ל) של שמנת חמוצה
2 כוסות קמח תופח
קורט מלח
2 כפות אבקת קקאו משובחת
100 גרם שוקולד צ'יפס כהה + 100 גרם שוקולד צ'יפס שוקולד לבן ( מעורבבים יחד בקערית קטנה)
אופן ההכנה:
1 מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות.
2 מקציפים יחד את הסוכר, המזולה המומסת ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ולאחר מכן מוסיפים גם את השמנת החמוצה.
3 בעזרת כף מבליעים את הקמח לתוך התערובת - מקפידים שלא לערבב את התערובת יותר מדי רק עד שהקמח נעלם. מוסיפים את המלח, הקקאו ו-3/4 מכמות השוקולד צ'יפס.
4 ממלאים בתבנית שקעים מרופדת במנז'טים ומקשטים למעלה בשוקולד צ'יפס הנותרים.
5 אופים כ-25-20 דקות, עד שהמאפים תפוחים ויציבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
>> בשבוע שעבר הכנו אוזני המן פרווה
* בקרו בבלוג של אינס - תיק אוכל