אוכל
יח``צ׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לחם "שיש" בשלושה טעמים

למה לבחור לחם אחד, אם אפשר לשלב שלושה טעמים וצבעים שונים באותה כיכר? גרעינים, דלעת ותרד - וזה יפה כמו שזה טעים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 16/07/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקערה מס' 1:

2 כוסות קמח

2 כפיות שמרים יבשים

כף סוכר

כוס ורבע מים פושרים

כפית מלח

20 גרם מרגרינה מרוככת

50 גרם גרעיני דלעת או חמנייה

לקערה מס' 2:

2 כוסות קמח

2 כפיות שמרים יבשים

כוס ורבע מים פושרים

1 בטטה בינונית מבושלת, קלופה ומרוסקת

כפית מלח

20 גרם מרגרינה מרוככת

לקערה מס' 3:

2.5 כוסות קמח

2 כפיות שמרים יבשים

כף סוכר

כוס ורבע מים פושרים

1 כוס תרד מאודה טחון

כפית מלח

20 גרם מרגרינה מרוככת

אופן ההכנה:

1 קערה מס' 1: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, המלח, המרגרינה והגרעינים. לשים היטב את הבצק, ידנית או במיקסר. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

2 קערה מס' 2: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, הבטטה, המלח והמרגרינה. לשים היטב את הבצק, ידנית או במיקסר. אם הוא דביק מדי מוסיפים 3 כפות קמח, ואם הוא יבש מדי - 3 כפות מים. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

3 קערה מס' 3: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, התרד, המלח והמרגרינה. לשים היטב את הבצק, ידנית או במיקסר. אם הוא נשאר דביק בגלל הלחות שבתרד, מוסיפים עוד חצי כוס קמח. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

4 הרכבת הלחם: לאחר ששלושת הבצקים תפחו, מחלקים כל אחד מהם לשני חלקים. יוצרים שני כיכרות לחם, שכל אחד מהם מורכב משלושה צבעים: מניחים את בצק הגרעינים, כורכים סביבו בצק תרד וסביבו כורכים בצק בטטה.

לחם בשלושה טעמים. משולש אהבה (יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל)
הנה, ככה זה נראה מבפנים|יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל

5 משמנים תבניות אינגליש קייק ומסדרים בפנים את הלחמים. מתפיחים כחצי שעה.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות. בתום ההתפחה מפזרים מעט קמח על הלחמים ובעזרת סכין חדה יוצרים כמה חריצים. אופים כחצי שעה.

7 לאחר האפייה מחלצים מהתבנית ועוטפים במגבת נקייה להחזרת הלחות ללחם.

לבלוג של אינס שילת ואפיק תיק אוכל

 

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות קוקוס ולימון

>> והנה עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס טבעונית