אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות עם מטבל שוקולד

מארגנים מסיבה? רוצים לכבוש את הלבבות הקטנים של הילדים? הנה הדבר בשבילכם: עוגיות פריכות מקושטות שוקולד, שמגישים עם קערית קטנה ומתוקה של רוטב שוקולד חם

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 05/11/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 עוגיות:

200 גרם מרגרינה, מרוככת

1 כוס סוכר

1 ביצה

3 כוסות קמח

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס שוקולד צ'יפס

רבע כוס חלב

100 גרם שוקולד מריר או חלב

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את המרגרינה והסוכר. מוסיפים את הביצה, הקמח ותמצית הווניל ומגבשים לבצק (אפשר לעשות את זה במיקסר או ידנית). מעבירים למקרר ל-10 דקות.

2 מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ויוצרים עוגיות בעזרת חותכן עגול. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מקשטים כל עוגייה בכמה שוקולד צ'יפס (אפשר בצורת סמיילי, כמו בתמונה) ואופים 10 דקות. מחכים לצינון מלא ומחלצים את העוגיות מהתבנית.

4 הרוטב: מחממים את החלב בסיר קטן עד סף רתיחה, ומוסיפים את קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד, ומעבירים לקערית הגשה. מגישים יחד את העוגיות והרוטב.

>> בשבוע שעבר הכנו פרלינים ביתיים

>> והנה מתכון לפופקורן מתוק ונפלא

בואו להשתתף בתחרות עוגות היום הולדת שלנו!