צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
עוגיות עם מטבל שוקולד
מארגנים מסיבה? רוצים לכבוש את הלבבות הקטנים של הילדים? הנה הדבר בשבילכם: עוגיות פריכות מקושטות שוקולד, שמגישים עם קערית קטנה ומתוקה של רוטב שוקולד חם
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 05/11/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-20 עוגיות:
200 גרם מרגרינה, מרוככת
1 כוס סוכר
1 ביצה
3 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס שוקולד צ'יפס
רבע כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר או חלב
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את המרגרינה והסוכר. מוסיפים את הביצה, הקמח ותמצית הווניל ומגבשים לבצק (אפשר לעשות את זה במיקסר או ידנית). מעבירים למקרר ל-10 דקות.
2 מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ויוצרים עוגיות בעזרת חותכן עגול. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מקשטים כל עוגייה בכמה שוקולד צ'יפס (אפשר בצורת סמיילי, כמו בתמונה) ואופים 10 דקות. מחכים לצינון מלא ומחלצים את העוגיות מהתבנית.
4 הרוטב: מחממים את החלב בסיר קטן עד סף רתיחה, ומוסיפים את קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד, ומעבירים לקערית הגשה. מגישים יחד את העוגיות והרוטב.
>> בשבוע שעבר הכנו פרלינים ביתיים