אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות מרוקאיות

מתעצלים להוציא את מטחנת הבשר מהארון? אין שום בעיה, אתם עדיין יכולים להכין עוגיות מרוקאיות מצוינות, שיגרמו לכם לרצות לשתות עוד ועוד תה כל היום. עוגיות מכונה בלי מכונה - יש דבר כזה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 08/10/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם מרגרינה רכה

שלושת רבעי כוס סוכר

3 ביצים

3 כפות קוקוס טחון

חצי קילו קמח תופח

אופציונלי:

כפית תמצית וניל

כפית קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

1 מקציפים יחד את המרגרינה והסוכר כשתי דקות, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, ומקציפים עוד כ-3 דקות.

2 מוסיפים את הקוקוס, ואם רוצים גם תמצית וניל וקליפת לימון. מוסיפים את הקמח ולשים מעט בידיים. מניחים את הבצק בקערה ונותנים לו לנוח כ-10 דקות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

* בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

4 מרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה. לוקחים כפית גדושה מהתערובת ויוצרים ממנה עוגייה ארוכה על משטח מקומח מעט (אפשר כמובן לעצב את העוגיות בעזרת מטחנת בשר). ממשיכים כך עם כל הכמות, ומסדרים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ.

5 אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות משחימות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.